Svi želimo ravan trbuh!

Zimi ga je lako prekriti širokom odjećom, dok za ljetnog razdoblja nažalost trbuščić ne može proći nezapažen.

Zimi ga je lako prekriti širokom odjećom, dok za ljetnog razdoblja nažalost trbuščić ne može proći nezapažen.

Važno je ne preskakati obroke
Hrana je izvor energije koja vam je tijekom dana neophodna. Sastavite uravnotežene i raznovrsne obroke, te se pridržavajte zlatnog pravila: za doručak pojedite obilno, ručak manje obilno i kvaliteno, za večeru samo da želudac nije potpuno prazan.

Ne jedite previše
To je najbolji način da sačuvate urednu probavu i spriječite nakupljanje suvišnih masnoća. Naučite tijekom dana jesti manje obroke, a češće.

Trbuh-bez-naslaga
Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock.com

Jedite sporo
Jedan od glavnijih razloga koji nas dovodi do povećanog obujma u struku je brzo i nedovoljno prožvakana hrana. Pokušajte jesti što sporije i sigurno ćete primijetiti razliku. Odvojite dovoljno vremena kako bi bez žurbe stigli uzimati manje zalogaje i dobro ih prožvakati.

Ne grickajte usput
Između obroka dopustite probavnom sustavu da se odmori. Tijekom dana doslovno je zabranjeno grickati, no ako se baš ne možete suzdržati, imajte pri ruci sušeno voće ili orašaste plodove.

Stres loše djeluje na metabolizam
Suvišno je pridržavati se restrikcija prema određenoj hrani ako istodobno ne pokušavate pronaći mir i psihičku ravnotežu. Svakodnevni stres neizbježno utječe na probavni sustav. Opustite se i znatno ćete se lakše riješiti napuhnutosti i suvišnih oblina.

Hodanjem ojačajte trbušne mišiće
Nedovoljno kretanja, dugotrajno sjedenje, previše masnoće i šećera u prehrani, uzroci su tih nepotrebnih tjelesnih zaliha. Potkožne masne nakupine glavni su uzrok viška centimetara na trbuhu. Vježbanje i kretanje dragocjena su pomoć za čvrstoću i tonus trbušnih mišića.
Svakodnevno hodanje, osim što održava tonus i vitkost nogu, idealno je rješenje protiv opuštenog trbuha. Svaki put kada uvučete trbuh potičete aktivnost trbušnih mišića. Iskoristite svaku priliku i hodajte, važno je znati da jedan sat hodanja dnevno odnosi veliki dio suvišnih oblina. Ako vam je radni tjedan preopterećen iskoristite vikend za hodanje u prirodi.

Komentari