Žene uvijek čine prvi korak

Pitajte bilo kojeg pripadnika muškog roda tko čini prvi korak pri započinjanju veze i on će vam odgovoriti

Pitajte bilo kojeg pripadnika muškog roda tko čini prvi korak pri započinjanju veze i on će vam odgovoriti kako su to u pravilu muškarci. No, sva postojeća znanstvena istraživanja pokazuju suprotno.

Po njima sklapanje veze u više od 90 posto slučajeva iniciraju žene. One to čine šaljući serije suptilnih signala u pravcu odabranog muškarca. Nakon što ih je primio, on se odlučuje da pristupi i započne komunikaciju.

Postoje i muškarci koji u noćnim klubovima ili kafićima pristupaju ženama bez da su prethodno dobili njihovo zeleno svjetlo. Iako neki od njih ponekad imaju uspjeha u traženju partnera, njihov uspjeh je statistički gledano vrlo slab i posljedica je velikog broja pokušaja. U slučaju da uoče kako njihov pokušaj neće polučiti uspjeh, ti muškarci se počinju pretvarati da su došli kako bi razgovarali o neobaveznim temama, poput: «Vi mora da ste radili u nekoj banci», ili «Niste li vi sestra Ivana Horvata?».

Muško ženski odnosi

Kako bi ostvario bilo kakav uspjeh pri zavođenju u igri velikih brojeva, muškarac mora neprestano pristupati novim i novim ženama, jedini izuzetak je ukoliko izgleda kao Brad Pitt. U najvećem broju slučajeva muškarci koji prilaze ženama su prethodno primili njihove signale (licem, tijelom ili očima). Njima se čini da su oni koji su učinili prvi korak, no pri tome zaboravljaju tko ih je na to potaknuo.
 

Komentari