Pobijedite celulit

Udubine i izbočine na bedrima, stražnjici, bokovima i trbuhu. Bez obzira jeste li nešto od toga opazili nedavno ili vas muči godinama, jedna ste od mnogobrojnih žena koje muči celulit.

Prema statistikama, s celulitom se suočava 90 posto žena, bez obzira na životnu dob, tjelesnu težinu ili podneblje u kojem žive. Ako promjene na koži opažate tek nekoliko mjeseci , lakše ćete ga se riješiti. Nove anticelulitne kreme i tretmani nude djelotvorno rješenje, što ne znači i čudotvorno. Naime jednom kad smanjite celulit ili ga potpuno uklonite, ako nakon toga ništa ne poduzima, vratit će se, ali možda u blažem obliku.

Kako se riješiti celulita?
Yuri Arcurs/Shutterstock.com

Kada i kako nastaje
Stvaranje nakupina celulita počinje sedam do osam godina prije nego što on postane vidljiv. Ako ništa ne poduzimate u početnom stadiju, stanje se pogoršava. Masno tkivo grupira se u čvoriće, a vezivno tkivo gubi elastičnost, potkožno i tkivo se degenerira, a površina poprima izgled narančine kore.

Što učiniti
Sprečavanje, ublažavanje i odstranjivanje celulita nije nimalo jednostavno. Na genetske i hormonalne čimbenike nažalost ne možete utjecati, ali zato možete postići rezultate utjecajem na ostale uzroke celulita. Uz promjenu navika, što uključuje zdravu prehranu, unos dovoljne količine tekućine, redovitu tjelesnu aktivnost, manje stresa i odvikavanje od loših navika koje pospješuju razvoj celulita.

Komentari