Kožni problemi tijekom trudnoće

Tijekom trudnoće ne prolazi samo naše tijelo promjene. Promjene koje se događaju u tijelu odražavaju se i na našoj koži.

Tijekom trudnoće ne prolazi samo naše tijelo promjene. Promjene koje se događaju u tijelu odražavaju se i na našoj koži. Postoji nekoliko problema s kožom koji se mogu pojaviti u tom razdoblju od blažih do jačih. Stvaranje posebne rutine u njezi kože tijekom trudnoće je jako važno za naš ten. Međutim postoje i problemi koje nije lako riješiti, koji se mogu rijetko izbjeći zbog toga što su pod utjecajem hormona. Što više znate o tome kako smanjiti te poremećaje lakše ćete utjecati na vaš izgleda i na vaše raspoloženje.
 

Koža problemi trudnoća


Melasma( maska trudnoće)
Trudničke fleke se obično pojave na početku trećeg tromjesečja. Hormoni na licu ostavljaju tragove pojačane pigmentacije, a znakove pigmentacije možete očekivati na vašem čelu, obrazima, gornjoj usni i nosu. Te sićušne mrljice imaju često tamnu boju, ali neka vas to ne zabrinjava, one će nestati čim se dijete rodi. Trudnice koje su tamnijeg tena mogu primijetiti svjetlije mrljice. Jedini način kako se može kontrolirati njihov nastanak je da se držite podalje od izlaganja suncu. Koristite zaštitne kreme s visokim faktorom, te koristite hidratantne kreme kako bi se zaštitili.

Linea Nigra
Najčešći problem kod trudnica, a očituje se tako, kao što naziv govori, o tamnoj liniji preko trbuha, pojavljuje se u drugom tromjesečju. Ne može se spriječiti jer se događa zbog istezanja trbušnih mišića. Nestaje nakon rođenja djeteta.

Akne

Trudnoća je period kad hormoni nekontrolirano „rade“ dovode do osjetljivosti kože što uzrokuje nastanak akni. Uz Redovnu njegu koristite blaga sredstva kako ne bi pogoršali stanje vaše kože.
 

Komentari