Osjećajte se dobro svaki dan

Uz djecu, posao i kućen poslove teško je odvojiti par minuta za sebe. No ako si uspijete uzeti par minuta za sebe, bilo to ujutro ili popodne, za vas smo priredili par savjeta kako ćete se osjećati bolje.

Uz djecu, posao i kućen poslove teško je odvojiti par minuta za sebe. No ako si uspijete uzeti par minuta za sebe, bilo to ujutro ili popodne, za vas smo priredili par savjeta kako ćete se osjećati bolje. Recimo da uspijete uzeti 20 minuta u danu za sebe, možete usvojiti jednu od zdravih navika koje će poboljšati vaše raspoloženje i duh.

Odmor za duh i tijelo
Valery/Shutterstock.com

Istegnite se
Iako nemate vremena za satove joge, svejedno možete osvježiti svoje tijelo s par joga položaja prije nego krene dnevna rutina. Knjige i video isječci pomoći će vam da kod kuće napravite barem jednu vježbu kako bi se osjećali super.

Dišite
Disanje je jednostavna vježba, a može vas potpuno opustiti. Smirite se, udahnite duboko, par trenutaka zadržavajte dah i onda polako izdišite. Ovo će smiriti vaš duh i tijelo. Ako se želite osvježiti lice lagano navlažite, najbolji način je da si improvizirate maglicu ili rosu pumpicom za vodu. Ovo će osvježiti vašu kožu.

Osvježenje
Ako nemate vremena odlaziti u Spa centre, pretvorite vlastitu kupaonicu u oazu mira i osvježenja jer čišćenje kože, pilling tijela, opuštajuću kupku možete imati i doma. Ovo će vas osloboditi stresa. Ako imate vremena za kupanje, upalite si svijeću, ubacite latice ruža, napravite si kupku i uskočite. Nakon što ste to napravili namažite se mlijekom za tijelo.

Napunite se energijom
Iako često nemamo priliku jesti nešto konkretno, nego smo uvijek prisiljeni jesti brzu hranu osjećamo se loše. Odvojite par minuta i napravite si frape od svježeg voća, ovo će vam dati puno energije i osjećat ćete se bolje.

Hodanje
Tjelovježba je potrebna svakom organizmu, jedan od oblika tjelovježbe je i hodanje. Snimite omiljenu glazbu na prijenosni player i prebacite se u drugu dimenziju , ali svakako se fokusirajte na disanje i uživajte u okolini.

Kupka za noge
Ako ste imali težak dan ili vas noge bole ništa bolje ne pomaže od posude s vodom i eteričnim uljima u kojoj ćete opustiti vaše bolne noge. 5 do 10 minuta kupke za noge i lagana masaža dat će vam osjećaj blaženosti.

Komentari