Zaštita dječje kože od sunca

Dječja koža je naročito pogodna za sunčane opekotine a i istraživanja su dokazala da je dječja koža tanja i proizvodi manje melanina nego koža u odraslih. O štećenja u mlađem uzrastu mogu imati stalne ozbiljne posljedice...

Dječja koža je naročito pogodna za sunčane opekotine a i istraživanja su dokazala da je dječja koža tanja i proizvodi manje melanina nego koža u odraslih. O štećenja u mlađem uzrastu mogu imati stalne ozbiljne posljedice i trebali biste uvijek poduzeti zaštitne mjere da zaštitite dječju kožu.

Zaštitite bebinu kožu od sunca
auditt/Shutterstock.com

Vodić za zaštitu kože
Izbjegavajte sunčanje između 11–16 sati tijekom dana čak iako je prohladno ili oblačno. Ako se nalazite vani, ostanite u hladovini kad je god to moguće i ne zaboravite da vas sunčane zrake mogu dohvatiti i samim odbijanjem i mogućim ulaskom kroz zaklon. Ako i nemate stalan zaklon pripazite da koristite UV zaštitu. Koristite UV zaštitu ili suncobran na kolicima tj ako imate kolica sa pomičnim ručkama možete promijeniti položaj kolica i time smanjiti utjecaj sunčanih zraka.

Par savjeta za zaštitu:
• šator za plažu ili piknik s uv zaštitom
• zaštitne obloge za stakla u automobilu
• obucite bebu u zaštitnu odjeću kad god boravi vani
• koristite odjeću prostranih dugih rukava i hlačica od prirodnih materijala
• šeširići širokih oboda ili kapice sa šiltom tkz legionarske kapice zaštititi će bebino lice, vrat i uši
• široke kragnice na košuljici zaštititi će također vrat
• zaštitni kupaći kostimić
• zaštitite svaki dio tijela nekom od zaštitnih krema
• koristite zaštitne kreme sa zaštitnim faktorom 30+ te sve zaštitne kreme širokog zaštitnog spektra zbog nejednakosti jačine sunčevog svjetla i sve zaštitne kreme otporne na vodu (za plivanje i igre u vodi)

Dječja koža može biti osjetljivija na zaštitne proizvode.

Potražite zaštitne proizvode za osjetljivu kožu ili one naročito namijenjene za malu djecu i dojenčad. Provjerite svaku zaštitnu kremu testom na manjoj površini kože prije upotrebe. Zaštitne kreme treba koristiti na čistoj, suhoj koži najmanje 20 minuta prije izlaganja suncu i ponoviti svaka 2 sata (ili češće) tijekom plivanja. I ne zaboravite poučiti vaše dijete pravilnom izlaganju i korištenju sunčanja uz zaštitu.
 

Komentari