Svjetske frizerske ikone otkrile in frizure za nadolazeću sezonu na Hairstyle Newsu 2013

Jubilarni međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013 proslavio je ovog vikenda svoj deseti rođendan! Festival je okupio brojna renomirana imena svjetske, ali i domaće frizerske scene.

Jubilarni međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013 proslavio je ovog vikenda svoj deseti rođendan! Pod generalnim pokroviteljstvom kuće Schwarzkopf Professional Festival je okupio u jedinom hrvatskom design hotelu s pet zvjezdica, hotelu Lone, brojna renomirana imena svjetske, ali i domaće frizerske scene koja su predstavila in frizure u nadolazećoj sezoni.

Loreal
L'Oréal Professionnel

Elle
Elle, Milena Maršić

Najveći frizerski spektakl u regiji otvorila je vjerna prijateljica Festivala, Iva Šulentić koja je svojim inspirativnim voditeljskim performansom uvela brojne sudionike i posjetitelje u osebujan svijet frizerskog glamura, ljepote i mode. Pod palicama renomiranog modnog urednika ELLE-a, Saše Joke, i poznate zagrebačke frizerke Milene Maršić održana je u prvom dijelu bogatog festivalskog programa inspirativna radionica Styling kose u modnom editorijalu. „Za izradu vrhunskog modnog editorijala najvažniji je timski rad eksperata – od vizažista, stilista i frizera do samog fotografa i modela, koji bi trebao moći iznijeti što više promjena različitih lookova unutar jedne modne priče“ pojasnio je Joka dodavši da je bitan „način na koji svaka karika doprinosi svojim know-how-om i detaljnom razradom ideja i motiva što na kraju rezultira jedinstvenim pristupom“.

Metod Tasič
Metod Tasič

MIČ Styling Academy
MIČ Styling Academy

Inspirativne frizerske kreacije u spektakularnoj show izvedbi domaćih i inozemnih frizerskih zvijezda
S nadasve kreativnom kolekcijom High Visibility by ALFAPARF nastupio je Richard Thompson u čijem se frizerskom umijeću isprepliću precizne linije kreirane kroz četvrtastu slojevitu tehniku šišanja i naglašene metalik boje. Kao frizerski ekspert svjetskog kalibra, Thompson je zadužen i za frizure prve dame Velike Britanije, Samanthe Cameron, pjevačice Cheryl Cole i australsko-talijanske glumice Grete Sccachi. „Naša prva dama, Samantha Cameron, preferira prirodni hairstyling koji je prošaran smećkasto koloriranim pramenovima što daju dodatan štih njezinoj njegovanoj kosi“ otkrio je Thompson. Uz njega su u sklopu atraktivnih show demonstracija nastupili i frizerski timovi – La Biosthetique; Schwarzkopf Professional s kolekcijom Essenstial Looks Buzz nadahnutom kreacijama s međunarodnih Fashion Weekova u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu; ZGAT Academy s kolekcijom PXL koja spojem preciznih tehnika šišanja, bojenja kose i ljudske individualnosti stvara sinergiju modernističke čistoće i kreativnog eksperimentiranja; Mič Styling Academy s kolekcijom Flair jedinstvenih nijansi elegantnih blond boja.

Schwarzkopf Professional
Schwarzkopf Professional

La Biosthetique
La Biosthetique

U sklopu Look&Learn seminara britanski frizerski dvojac Mazella&Palmer demonstrirao je postulate frizerstva - linije, gradiranje i slojevito šišanje kose usklađene s tri osnovna geometrijska oblika - krugom, kvadratom i trokutom, dok je Matrix Adria tim predstavio kolekciju Feel the Rhytm inspiriranu glazbom i čarobnom paletom živahnih boja. Frizerskim je entuzijastima zastao dah kad su festivalskom pozornicom prošetali modeli s glamuroznim frizurama za crveni tepih pod palicom Erica Bacheleta i J Beverly Hills hrvatskog tima. Must have frizure za nadolazeću sezonu oduševljenim je posjetiteljima otkrila i Laetitia Guenaou ispred kuće L'Oréal Professionnel. „Frizure će biti bogatog volumena, ali s puno fleksibilnosti, nježnosti u pokretu te neodoljivog pariškog glamura. Bob je it frizura za ovu sezonu, dok će duge kose odisati izrazitom lepršavošću“ poručila je publici ova frizerska zvijezda koja surađuje s modnim ikonama kao što su Armani, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne.

J Beverly Hills
J Beverly Hills

Alfaparf Milano
Alfaparf Milano

Na Festivalu nastupio i Davor Perman – genij zaslužan za frizure Severine i Nine Badrić
U sklopu niza poslovnih i stručnih seminara nastupio je i Davor Perman, hrvatski frizer s inozemnim iskustvom koji je frizerima otkrio tajne uspješnog frizerskog poslovanja. Uz to, održan je i okrugli stol u sklopu kojeg su domaći i inozemni recentni govornici raspravljali o gorućim pitanjima položaja hrvatskih frizera u EU, fiskalizacije u frizerskom poslovanju i novog Zakona o obrtu.

Mazella&Palmer
Mazella&Palmer

Indola
Indola

Za svoj 10. rođendan Festival je posjetiteljima pripremio posebnu frizersku poslasticu
Ovogodišnji je Festival ugostio preko 1000 hrvatskih, slovenskih, bosanskohercegovačkih, srpskih te makedonskih frizera koji su u sklopu izložbenog dijela manifestacije pogledali i najnovije profesionalne frizerske proizvode te inovativne frizerske tretmane i tehnike. Za njih je Festival pripremio pravu poslasticu – Tribute to Vidal Sasssoon – cjelovečernji program u sklopu kojeg su frizerski eksperti Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević i Vladimir Vukobrat s brojnim gostima iz regije odali počast ovom geniju koji je revolucionirao svijet frizerstva, mode i umjetnosti – što će frizere dodatno inspirirati na vlastite kreacije na kosi do idućeg Hairstyle Newsa.

Igora
Igora

Komentari