Još je samo tjedan dana ostalo do „Hairstyle Newsa 2012“

Još je samo tjedan dana ostalo do „Hairstyle Newsa 2012“ – najvećeg specijaliziranog događaja namijenjenog profesionalcima frizerske struke u Hrvatskoj i regiji!

Još je samo tjedan dana ostalo do „Hairstyle Newsa 2012“ – najvećeg specijaliziranog događaja namijenjenog profesionalcima frizerske struke u Hrvatskoj i regiji! Tada će predstavnici domaće i inozemne frizerske elite pokazati svoja frizerska umijeća, otkriti MUST HAVE frizure u nadolazećoj sezoni i predstaviti najnovije trendove u svjetskoj frizerskoj industriji.

Keune-frizure

Kreativne frizerske kolekcije koje oduzimaju dah

Frizerski festival „Hairstyle News 2012“ otvorit će 24. i 25. ožujka svojim posjetiteljima vrata opatijskih hotela Kvarner i Milenij te dvorane Gorovo i ugostiti brojna zvučna imena domaćih i inozemnih frizera. Mnogi će od njih nastupiti u okviru utjecajnih hrvatskih i regionalnih frizerskih akademija i pokazati svu kreativnost i čar oblikovanja frizura te najnovijih modnih frizerskih kolekcija. Posjetitelji će tako moći uživati u demonstracijama vještina i inovativnih trendova iz svijeta frizerstva, mode i ljepote koje su za njih pripremili stručni timovi utjecajnih hrvatskih, ali i regionalnih frizerskih akademija, poput IDEA Academy, MI Hair Academy, ZGAT Academy, MIČ Styling Art Academy ... Primjerice, članovi će posljednje spomenute akademije, inače jedne od najpoznatijih u Sloveniji, predstaviti kolekciju „Young Stars“ za koju su inspiraciju pronašli u valovima i kovrčama starog Hollywooda kombinirajući ih s klasičnim šišanjem i detaljima iz doba punka. Poznati frizerski majstor Stevo Pavlović najavio je jedan sasvim novi koncept prezentacije svog Stevo Hair Academy tima – ‘’Cut & Color Coture’’ – koji će biti po prvi put prikazan u sklopu njihovog nastupa na velikoj pozornici.

Idea-Academy-

Iva Šulentić: „Možda na Hairstyle Newsu otkrijem pokoji novi frizerski trik“

Posjetitelje će svojim nastupom animirati i poznata hrvatska voditeljica, Iva Šulentić, vjerna dugogodišnja prijateljica ove frizerske manifestacije. „Za mene je Hairstyle News postao mjesto kojem se svake godine rado vraćam jer kao najveća frizerska manifestacija u regiji predstavlja spoj poznatih frizerskih stručnjaka od kojih svake godine naučim nešto novo i, naravno, zabave koja pritom nastaje“ poručuje Iva i poziva sve frizerske fanove da „zavire u svijet kreativnih frizura“.
Kreativnost, inovativnost, inspiracija, motivacija, glamur i ljepota moći će se susresti na jednom mjestu. „Tko zna, možda i na ovogodišnjem Hairstyle Newsu otkrijem pokoji novi trik koji će me opet pratiti godinu dana“, zaključuje Iva Šulentić, prijateljica Festivala.

Schwarzkopf

Najnoviji trendovi i frizerski profesionalci na jednom mjestu

U sklopu predstojećeg frizerskog festivala, točnije njegovog izložbeno-prodajnog sajma, posjetiteljima će biti predstavljeni najnoviji proizvodi i oprema za frizerske salone, te menadžerske strategije i prilike za profesionalno usavršavanje unutar poslovnih i stručnih seminara. S obzirom na skoro približavanje hrvatskih frizera europskim frizerskim kolegama osobito će biti zanimljiv okrugli stol na temu „Hrvatski frizeri u Europskoj uniji“ na kojem će frizerski predstavnici iz Slovenije i Hrvatske, te Europskog saveza frizera Coiffure EU, raspravljati o potencijalima koje veliko europsko frizersko tržište donosi hrvatskim frizerskim profesionalcima. Naposljetku, na Look&Learn seminarima bit će predstavljene inovativne i kreativne tehnike stiliziranja kose.

Šećer na kraju - hrvatska premijera filma Vidal Sassoon the Movie

Šećer dolazi na kraju prvog dana Festivala u obliku hrvatske premijere dokumentarca Vidal Sassoon the Movie. Vidal Sassoon je više od običnog frizera - on je rock zvijezda, umjetnik i majstor koji je škarama promijenio svijet. Uz frizersku geometriju, pionirske Bauhausom nadahnute frizure 60-tih godina prošlog stoljeća i njegovu wash and wear filozofiju, Sassoon je u frizerskoj struci napravio revoluciju, promijenivši način na koji žene izgledaju i na koji one danas šišaju svoju kosu.


Što kažu domaći i inozemni frizerski stručnjaci – kakve će se frizure nositi u nadolazećoj sezoni? Koji su najnoviji trendovi u frizerskoj industriji? Krije li se i među hrvatskim frizerima potencijal vodećeg frizerskog inovatora Vidala Sassoona? Zašto je ova manifestacija jedno od najvažnijih mjesta na karti frizerskih događanja ne samo u Hrvatskoj, nego i šire? Saznajte na „Hairstyle Newsu 2012“ – najvećem specijaliziranom događanju namijenjenom frizerima u Hrvatskoj i regiji!

Detaljan program Festivala pogledajte na http://www.hairstyle-news.hr/

Autor fotografija: Stefano Fiorentin

Komentari