Međunarodni frizerski festival „Hairstyle News 2012“

Međunarodni frizerski festival „Hairstyle News 2012“ - mjesto okupljanja domaće i regionalne frizerske elite, ali i spoj glamuroznog svijeta frizerstva, mode i ljepote

Međunarodni frizerski festival „Hairstyle News 2012“ - mjesto okupljanja domaće i regionalne frizerske elite, ali i spoj glamuroznog svijeta frizerstva, mode i ljepote

Kakve će se frizure nositi u nadolazećoj sezoni? Koji su najnoviji trendovi u frizerskoj industriji? U čemu se krije tajna uspjeha velikih frizerskih stručnjaka? Kakve su kolekcije pripremile domaće, ali i regionalne frizerske akademije?

Pitanja je mnogo, a odgovor na njih krije se na predstojećem međunarodnom frizerskom festivalu „Hairstyle News 2012“ kao najvećem specijaliziranom događaju namijenjenom profesionalcima frizerske struke u Hrvatskoj i široj regiji. Ovogodišnja frizerska manifestacija, koja se održava od 24. do 25. ožujka u opatijskim hotelima Kvarner i Milenij, te u dvorani Gorovo, bit će uzbudljiva, inovativna i nadasve bogata frizerskim sadržajima.

Frizure-za-2012

Mnogima će najzanimljiviji dio zasigurno biti atraktivne show demonstracije u kojima će predstavnici vodećih domaćih, ali i regionalnih frizerskih akademija pokazati svu kreativnost oblikovanja frizura i najnovijih modnih frizerskih kolekcija. Svoje će frizerske priče ispričati vodeća hrvatska, ali i regionalna frizerska lica, i time uvesti posjetitelje u glamurozni svijet frizura i ljepote. Primjerice, najbolja hrvatska frizerka u 2011. godini, Ivana Bajsić sa svojim će timom iz IDEA Academy predstaviti frizersku kolekciju „Universe“ inspiriranu svemirom i bogatstvom njegovih boja i oblika. Nadahnuta bogatom arhitekturom 21. stoljeća ovogodišnja će kolekcija „Hair le Queen“ u izvedbi članova MI Hair Academy tima pokazati svu raskoš izražajnih i sjajnih frizura punih boja. Slovenski frizerski stručnjak Matej Komar pokušat će kolekcijom „DramatiQueen“ razbiti klišeje oko glamura i prestiža u modi i predstaviti drugačiji koncept odnosa ljepote i visoke mode.

Frizure 2012

Ovogodišnji Festival donosi pravu poslasticu za zaljubljenike u frizerstvo, modu i ljepotu – hrvatsku premijeru dokumentarca Vidal Sassoon the Movie, filma o čovjeku koji je škarama promijenio svijet i u frizerskoj struci napravio revoluciju, ostavljajući neizbrisiv trag i na svjetsku popularnu kulturu.
Svi će posjetitelji imati priliku na jednome mjestu provjeriti široki spektar proizvoda i opreme za frizerske salone na sajmu izložbeno-prodajnog karaktera, doznati nove menadžerske strategije i kreirati poslovne prilike na poslovnim i stručnim seminarima od kojih se ističe okrugli stol na temu „Hrvatski frizeri u Europskoj uniji“ u sklopu kojeg će frizerski predstavnici iz Slovenije i Hrvatske, te Europskog saveza frizera Coiffure EU, raspravljati o izazovima i mogućnostima hrvatskih frizera koje im donosi europsko frizersko tržište. Naposljetku, na Look&Learn seminarima bit će predstavljene kreativne tehnike šišanja i bojenja kose.

U susret devetom po redu okupljanju frizera i frizerskih tvrtki iz Hrvatske i regije, organizator Denis Vidović naglasio je značaj Festivala za frizersku branšu. „Vrijednost ove tradicionalne manifestacije ne leži samo u tome što je ona mjesto edukacije i informiranja frizera o najnovijim trendovima, nego i u tome što je poprište razmjene znanja i iskustva među domaćim i regionalnim frizerskim stručnjacima, ali i njihovog međusobnog povezivanja, što je važna stanica na putu k uspjehu ove struke koja u sebi krije veliki potencijal“ pojasnio je Vidović.

Krije li se i među hrvatskim frizerima potencijal vodećeg frizerskog inovatora Vidala Sassoona? Kakva su iznenađenja pripremili domaći, ali i regionalni frizerski profesionalci? Zašto je ova manifestacija jedno od najvažnijih mjesta na karti frizerskih događanja ne samo u Hrvatskoj, nego i šire? Saznajte na „Hairstyle Newsu 2012“ – najvećem specijaliziranom događanju namijenjenom frizerima u Hrvatskoj i regiji!

Detaljan program Festivala pogledajte na http://www.hairstyle-news.hr/
 

Komentari