Hairstyle News 2013

Jubilarni međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013 – spektakularno poprište frizerskih trendova, ali i domaće te inozemne frizerske elite

Proljeće nam nestrpljivo kuca na vrata, a s njim i novi frizerski trendovi. Znate li koje će frizure ove sezone biti "in"? U čemu se krije njihova ljepota i inovativnost? Kakve su kreacije na kosi pripremile domaće, ali i inozemne frizerske zvijezde? S kojim se vrućim pitanjima susreću hrvatski frizeri?

Ukoliko su gore navedena pitanja zagolicala vašu čitateljsku maštu i pobudila barem djelić znatiželje, Hairstyle News 2013 je pravo mjesto za vas! Međunarodni frizerski festival održava se od 5. do. 7. travnja 2013.godine, pod generalnim pokroviteljstvom kuće Schwarzkopf Professional, u mediteranskom biseru, gradu Rovinju, i jedinom hrvatskom design hotelu s pet zvjezdica – Hotelu Lone. Budući da Hairstyle News 2013 slavi deseti rođendan, postat će najveće hrvatsko poprište edukativne razmjene frizerskih noviteta, profesionalnih znanja i stručnih iskustava dosada. Njegovu će veliku pozornicu krasiti maštovite show demonstracije frizerskih kreativnih timova iz Hrvatske i svijeta - La Bioesthetique, Indola, Laetitia Guenaou i Loreal Professionnel, Schwarzkopf Professional i ZGAT Academy. Festivalske će posjetitelje zasigurno inspirirati i Look&Learn seminari kad im na maloj pozornici domaće, ali i svjetske frizerske zvijezde – Mazella&Palmer, Matrix, MIČ Styling Academy, Richard Thompson i Alfaparf te Eric Bachelet i J Beverly Hills hrvatski tim – otkriju čarobne novitete. Pod palicama renomiranog modnog eksperta Saše Joke i poznate zagrebačke frizerke Milene Maršić održat će se ELLE radionica Styling kose u modnom editorijalu koja će frizerske entuzijaste inspirirati na nove kreacije u vlastitim salonima...

U susret jubilarnom međunarodnom frizerskom festivalu, njegov začetnik i organizator, Denis Vidović, ukazao je na značaj događanja za frizersku branšu: „U proteklom desetljeću ova je manifestacija izrasla u najveći specijalizirani frizerski događaj u regiji koji ne samo da informira i obrazuje frizerske profesionalce, nego im služi i kao vrijedna platforma za uzajamnu razmjenu stručnih znanja i profesionalnih vještina pritom ih educirajući i za konkurentan nastup na europskom frizerskom tržištu.“ Potonje se ogleda i u tematski bogatim poslovnim i stručnim seminarima u sklopu kojih će se etablirani frizerski stručnjaci, između ostalog, baviti i aktualnim pitanjima fiskalizacije u frizerskim salonima, nove porezne regulative u frizerskom poslovanju u Hrvatskoj i Europskoj uniji te novog Zakona o obrtu. Posebno ovogodišnje događanje je radionica o društvenim mrežama koja će sudionicima rasvijetliti neke od najvećih 'mitova' u komunikaciji s klijentima. U sklopu izložbenog dijela manifestacije brojni će izlagači predstaviti najnovije profesionalne frizerske proizvode te inovativne frizerske tretmane i tehnike.

I frizerska poslastica na kraju - veličanstveni subotnji večernji program Tribute to Vidal Sassoon u kojem će frizerski eksperti – Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević i Vladimir Vukobrat s brojnim gostima iz regije odati počast ovom frizerskom geniju koji je škarama promijenio svijet, uveo revoluciju u svijet frizerstva, mode i umjetnosti te ostavio neizbrisiv trag na cjelokupnu svjetsku kulturu.

Kao inspiraciju za dolazak na predstojeći Hairstyle News 2013 pogledajte maštovite kreacije svjetskih frizerskih zvijezda koje će uljepšati festivalsku pozornicu!


Laetitia Guenaou i Loreal Professionnel


Mazella&Palmer


Richard Thompson i Alfaparf


John Santilli

Komentari