Spektakularne kreacije najvećih frizerskih zvijezda u regiji

Deveti međunarodni frizerski festival "Hairstyle News 2012" koji se ovog vikenda održao u Opatiji ugostio je poznata domaća i regionalna frizerska lica i znatiželjnim posjetiteljima otkrio kakve frizure moraju nositi ove sezone ukoliko žele biti "in".

Deveti međunarodni frizerski festival "Hairstyle News 2012" otvorila je poznata hrvatska voditeljica Iva Šulentić, koja je uvela mnogobrojne posjetitelje ovogodišnjeg Festivala u glamurozan svijet frizura i ljepote. "Na Hairstyle News dolazim ne samo sa željom da otkrijem nove frizerske kreacije i trendove, nego i da obnovim prijateljstva s brojnim mladim, entuzijastičnim frizerima koji me svake godine iznova iznenade svojim inovativnim performansom i nadasve zanimljivim i čarobnim načinima stiliziranja kose" poručila je Iva Šulentić, vjerna prijateljica ove frizerske manifestacije.

IDEA academy frizura
IDEA academy

Frizerske kreacije u spektakularnoj izvedbi najpoznatijih domaćih i inozemnih frizera

U kolekciji glamuroznog naziva "Hair le Queen" MI Hair Academy je predstavio frizure inspirirane svijetom klauna, obojene živim nijansama i temeljene na trima osnovnim elementima šišanja – krugu, trokutu i kocki. "Kod svečanih smo frizura inspirani arhitekturom 21. stoljeća željeli pokazati da se kroz dašak novog vremena i od kose može napraviti nešto inovativno i monumentalno", pojasnio je Mario Treščec, član MI Hair Academy tima.

MI hair academy frizura
MI hair academy

MI hair academy frizura
MI hair academy


MI hair academy

Tim ZGAT akademije, poznat po jedinstvenom pristupu kosi, ispričao je svoju kreativnu frizersku priču isprepletenu s modom, glazbom, tehnikom i dizajnom. Njihova kolekcija "Data Patterns" predstavlja spoj klasičnog i elegantnog te modernog i pomalo avangardnog na jednostavan, jezgrovit i edukativan način.

ZGAT academy frizura
ZGAT academy

Iza kolekcije "Universe" koju su pripremili članovi IDEA akademije skriveni su radovi inspirirani svemirom i bogatstvom njegovih boja i oblika. "U kreiranju frizura bili smo vođeni idejom da tehnikom oslikavanja, koja stvara privid trodimenzionalnosti, i oblikovanjem kontura kruga, kao vječne forme, prenesemo na kosu svu raskoš boja svemirskih bespuća i obrise planeta" poručila je oduševljenoj publici Ivana Špicer, članica IDEA akademije.

"Frizeri imaju najljepši posao na svijetu"

Pozornica Hairstyle Newsa bila je i ove godine mjesto na kojem su poznati regionalni frizeri predstavili svoje frizerske kolekcije. Slovenska frizerska akademija MIČ Styling Art prezentirala je svoju najnoviju kolekciju "Young Stars", inspiriranu valovima i kovrčama starog Hollywooda te kombiniranu s klasičnim šišanjem i detaljima iz doba punka. "Mi kao frizeri imamo najljepši posao na svijetu" prokomentirao je Tomaž Turk, član Akademije i pozvao posjetitelje da se inspiriraju njihovim frizerskim modelima.

Stevo academy frizura
Stevo academy

Poznati slovenski frizer Stevo Pavlović i ove je godine imao čast zadnji nastupiti na Hairstyle Newsu i pokazati svoju kolekciju "Mainstream" koja je spoj simetričnih i asimetričnih precizno ošišanih linija.

Bogat program Festivala okupio mnogobrojne posjetitelje

Ovogodišnji je Festival ugostio preko 1000 frizera iz cijele regije koji su uz sudjelovanje na stručnim i poslovnim te Look&Learn seminarima, mogli pogledati i široku ponudu frizerske opreme na sajmu izložbeno-prodajnog karaktera. Osobito je bio zanimljiv okrugli stol "Hrvatski frizeri u Europskoj uniji" u sklopu kojeg su frizerski predstavnici iz Slovenije i Hrvatske, te Europskog saveza frizera Coiffure EU, raspravljali o izazovima i mogućnostima hrvatskih frizera koje im donosi europsko frizersko tržište. Hrvatska premijera svjetski poznatog dokumentarca "Vidal Sassoon the Movie", filma o čovjeku koji je unio revoluciju u frizerstvo, bila je ovogodišnja festivalska poslastica koja je nadahnula mnogobrojnu publiku.

(foto: Stefano Fiorentin)

Komentari