Interview s Ivanom Špicer iz ZGAT Academy

Koji su trendovi u frizerskom svijetu i koja su glavne karakteristike frizura za 2013. saznali smo u razgovoru s managericom Ivanom Špicer iz ZGAT Academy.

Koji su trendovi u frizerskom svijetu i koja su glavne karakteristike frizura za 2013. saznali smo u razgovoru s managericom Ivanom Špicer iz ZGAT Academy.

1. U frizerskom svijetu dobro ste poznati, međutim ukratko nam se predstavite za čitatelje portala ŽenskiKutak.hr

Edukatorica sam i managerica frizerskog tima ZGAT. ZGAT djeluje kao frizerski salon koji pruža usluge klijentima, ali i kao academy centar namijenjen specijalizaciji frizera. Već 13 godina živimo naše iskonske vrijednosti – kvalitetu, kreativnost i pružanje vrhunske usluge. Ta su tri elementa utkana u naš svakodnevni rad i educiranje, a kao tim vjerujemo da je rad s kosom zapravo rad s organskom tvari koja živi, mijenja se i posjeduje dozu individualnosti.
Tim, uz mene, okuplja još deset članova, a to su - Renato Herman - vlasnik salona, Mario Mesarić - kreativni direktor Zgat Academy-a, Marina Bukovac - senior stilistica i edukatorica, Ivan Jagarčec - top stilist i edukator, Tanja Vlahović - asistentica stilista, Anamarija Baretić - senior koloristica i edukatorica, Ema Vugrin – koloristica, Tomislav Popivoda - recepcioner, Luka Zdolec i Petra Ščepanović – asistenti. Svaki od naših stilista i kolorista, usko je specijaliziranih za pružanje jedne usluge, personalizirano pristupa klijentu, nudeći mu savjet vezan uz šišanje ili primjerice, uz odgovarajuću nijansu koloriranja. Dizajn kose je naša strast, a obuhvaća širok spektar - simetrične i asimetrične krojeve, raznovrsnost tekstura i beskrajne palete boja.

frizure ZGAT

 

2. Koja su glavna obilježja trendova u frizerskom svijetu za 2013. godinu?
Godinu 2013. obilježit će prije svega prirodnost, individualnost, njegovana i zdrava kosa. Ono što je specifično za novu sezonu trendova u frizerskoj kozmetici je povratak prirodi, nježni i organski proizvodi za kosu. Frizersko umijeće i frizerske kreacije predstavljaju dio mode i modnog svijeta pri čemu se ljepota oblika postiže svjesnim nošenjem modne kreacije, pa time i frizure. Stoga je konačan efekt ipak individualan i ovisi o onome tko ga nosi.

moderne frizure 2013 ZGAT
 

3. Koje će frizure ove sezone biti "in"?
Prirodnost i individualnost su „in“ ove sezone, što će za neke značiti njegovana duga kosa, dok će drugima to biti asimetrični moderni oblici. U ZGAT-u smatramo da je njegovanje individualnosti u trendovima dobrodošlo jer se time odmičemo od "uniformiranih" izgleda i uobičajenih "it" oblika, frizura i boja, te frizuri dajemo individualni pečat sukladno obliku licu, modnom izričaju, osobnim preferencijama i životnom stilu koje prakticiramo.

trendovi frizura 2013 ZGAT

4. Duga, srednja ili kratka kosa u 2013?
Definitivno srednja i kratka kosa. Bez obzira bila ona mekša lepršavija ili geomerijski ocrtana, srednja i kratka kosa prevladat će ove sezone, što ćemo i mi sa svojom kolekcijom "PXL" pokazati na ovogodišnjem 10. međunarodnom frizerskom festivalu Hairstyle News 2013.

ZGAT kratka frizura

5. Koja boja za kosu će prevladavati u ovoj godini?
Ove će se godine nositi toplije nijanse - bakrene, narančaste, zlatne, ili čak kombinacije tonova, primjerice narančaste podloge s detaljima u bakrenim ili zlatnim nijansama. Kvalitetno bojanje uz dodatak malih detalja (pramenova) uvijek podari posebnu čar svakoj boji. Prilikom koloriranja treba paziti na ten, godine i prirodni pigment. Vodeći računa o ta tri elementa, bilo koja nijansa može biti moderna i svježa, pod uvjetom da je usklađena s individualnim stilom onoga koji ju nosi.

ZGAT frizure

6. Ove godine Hairstyle News 2013 će imati posebnu večer posvećenu preminulom Vidalu Sassoonu. Mislite li da bi ovogodišnje frizure mogle biti inspirirane Vidalom Sassoonom?
U svom svakodnevnom frizerskom radu živimo vrijednosti i postulate ovog frizerskog genija. Sassoon je napravio revoluciju u svijetu frizerstva svojim geometrijskim pristupom kosi, šišanju i bojanju. Samim time što pratimo njegovu geometrijsku školu šišanja, nastavljamo ono što je on započeo, i na taj mu način neposredno odajemo počast kao frizerskoj ikoni.

ZGAT frizure 2013

7. Koliko će odlazak jednog vrhunskog frizera utjecati na frizerski svijet?
Najveća Sassoonova ostavština je zapravo je revolucija u frizerskom i modnom svijetu koju do sada nitko još nije opovrgnuo. Iako nas je Sassoon prošle godine napustio, njegov duh i dalje živi. Sassoon Academy zapravo je živući Vidal Sassoon. Kroz nju i milijune frizera koji nastavljaju primjenjivati Sassoonovu tehniku, Sassoon je svakodnevno prisutan na svjetskoj frizerskoj sceni.

ZGAT pramenovi na kratkoj kosi

8. Otkrijte nam dio onoga što pripremate za ovogodišnji Hairstyle News 2013.
Na ovogodišnjem Festivalu ćemo predstaviti kolekciju za 2014. godinu – PXL. Ona se grana u dva segmenta, prvi koji odiše nježnošću, ženstvenošću, romantičnim notama i osjećajem zaljubljenosti. Drugi dio kolekcije vraća nas u dane razigranog i bezbrižnog djetinjstva, u kojima igra i mašta nisu poznavale granice. Pikantnije detalje oko kolekcije moći ćete i sami doživjeti na predstojećem festivalu Hairstyle News 2013 koji se ove godine održava u Rovinju od 5. do .7 travnja! Voljela bih istaknuti da je ta manifestacija za ZGAT nešto što se ne propušta. To je događaj na kojem se razvijamo, usvajamo nove vještine, dijelimo ideje te ih iz godine u godinu nadograđujemo i usavršavamo. Važnost je Hairstyle Newsa za frizerstvo neupitna, a odgovornost za daljnji razvoj ovog Festivala te s njim povezanog unapređenja frizera je na svima nama.

www.zgat.hr
www.facebook.com/ZGATsalon

tel: (01)3830-737
Listopadska 13, Zagreb

Šišanje: Mario Mesarić, Ivana Špicer, Marina Bukovac, Ivan Jagarčec
Boja: Vlasta Menges, Ana Marija Baretić
Šminka: Simona Antonović
Fotografija: Decker&Kutić
Odjeća: Melita Klekar, New Yorker
Proizvodi: Davines Croatia

Komentari