Injekcijom protiv depresije

Prema najnovijim vijestima koje stižu iz Amerike izgleda da je odzvonilo depresiji. Istraživači unutar tamošnjeg...

Prema najnovijim vijestima koje stižu iz Amerike izgleda da je odzvonilo depresiji. Istraživači unutar tamošnjeg Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje pronašli su novi lijek nazvan ketamin koji nakon unošenja injekcijom unutar nekoliko sati uklanja depresiju kao od šale.

Do sada se za poboljšavanje stanja depresivaca unutar medicinskog tretmana trebalo čekati i po nekoliko tjedana, što je u mnogočemu otežavalo liječenje. Upotreba ketamina sa sobom nosi i mnoge nedoumice.

Liječnicima koji su ga uspješno testirali na 18 dobrovoljnih pacijenata ostaje da utvrde hoće li on biti jednako efikasan pri dugotrajnom korištenju, te kakve će to posljedice ostavljati na one kojima je potreban.

Do sada je prijavljeno samo blago gubljenje koncentracije i početna nedruštvenost koja je nestala već nakon nekoliko prvih sati. Izgleda da ukoliko ketamin uđe u redovitu upotrebu, a trenutno nema razloga da tako i ne bude, više neće biti problema s depresijom. Već pri prvim simptomima hvatate se za injekciju i čitav svijet odjednom postaje ljepši.

Jedino što nitko do sada nije objasnio kako će kasnije ti ljudi funkcionirati bez ketamina.

Depresija
 

Komentari