Potaknite kreativnost vašeg djeteta

Crtanje i slikanje su duh kreativnosti, no kreativnost je puno više nego kutija boja. Zajedno s djetetom otkrivajte nove načine kako bi mu pomogli da izrazi svoju kreativnost. Bilo to kuhanje, sviranje, slaganje boja ili pak moda.

Crtanje i slikanje su duh kreativnosti, no kreativnost je puno više nego kutija boja. Zajedno s djetetom otkrivajte nove načine kako bi mu pomogli da izrazi svoju kreativnost. Bilo to kuhanje, sviranje, slaganje boja ili pak moda. U nastavku možete pročitati par savjeta kako djetetu potaknuti kreativnost.

djeca i kreativnost
OKSun/Shutterstock.com

1. Ugasite televizor i pojačajte glazbu – bilo da se dijete okušava u slikanju ili pak nečem drugom, sve lakše ide uz glazbu. Možete im pustiti Mozarta, neku baladu ili pak Beatlese. Glazba dokazano potiče kreativnost i sve je lakše uz zvuke glazbe.

2. Pozovite ih u kuhinju – napravite mjesta u dnevnoj rutini kuhanja za vaše dijete. Možete ih naučiti o kombinaciji začina i različite hrane. Djeca također mogu raditi nova jela, isprobavati recepte i slično. Na ovaj način ćete ih najlakše zabaviti nečim i tko zna, možda pronaći velik talent u njima.

3. Odgovarajte i postavljajte pitanja – pod stresom ste, umorni ste i teško vam je odgovarati na bilo što. No vrlo je važno da zadovoljite dječju znatiželju, no još bi bolje bilo da i vi postavite koje pitanje. Njihovi odgovori bi vam smogli iznenaditi, a također ćete potaknuti njihove moždane vijuge da objasne čime se trenutno bave na najbolji mogući način.

4. Isplanirajte zanimljiv i uzbudljiv dan – različite aktivnosti kao što je kino, park, kazalište mogu potaknuti djetetovu maštu. Nemojte gledati na udaljenost i vrijeme, isplanirajte dan za vas i vaše dijete. Ovim možete vrlo uspješno potaknuti kreativnost, koju će djeca prenijeti na svoj rad u bilo kojem obliku umjetnosti.

Komentari