Što kad vam se dijete želi obući kao klaun?

Od malih nogu do tinejdžerske dobi djeca pokazuju neobičan smisao za odabir odjeće i žele nositi samo odjeću koja se njima sviđa.

Od malih nogu do tinejđerske dobi djeca pokazuju neobičan smisao za odabir odjeće i žele nositi samo odjeću koja se njima sviđa. Takvo ponašanje i stav djeteta prema odjeći ne samo da je normalan, nego i razvojno poželjan.

Djeca koliko god su mala iz nekog sebi poznatog razloga odbijaju nositi odjeću koju vi smatrate prikladnom. Kad saznate što se krije iza djetetovog odabira lakše ćete doći do kompromisa.
Dosad već poznato što je zabranjeno da je slatko. Što više budete nametali svoj stil i način kako bi htjeli da se vaše dijete obuće samo ćete stvoriti kontra efekt koji može trajati dok vam dijete ne izađe iz puberteta, a to vam sigurno nije cilj.

Da bi smanjili mogućnost totalnog promašaja u odijevanju vaše djeteta poslužite se trikom da kad nije prisutan uklonite sve što ne želite da odjene. Ako ipak odjene kombinaciju koju vi smatrate katastrofalnom nemojte dati da primijeti da niste zadovoljni odabranim, bez obzira na sve, želite dijete koje je samostalno i zna odlučivati, a na vama je da ga lagano usmjeravate prema onome što mislite da je za njega najbolje. Nemojte dopustiti da učestalim raspravama oko odjeće dovedete u pitanje da dijete pomisli kako vam je odjeća važnija od njega/nje.

Odjevanje djece

Kad se radi o maloj djeci ponekad se mora preuzeti kontrola. Vrlo je jednostavno složite dvije odjevne kombinacije koje u sebi imaju neki od predmeta koje vaše dijete voli i dopustite mu da odabere onu koja mu se više sviđa.

Kod male djece teško je saznati koji je pravi razlog njihovog bunta prema određenoj odjeći, ako se potrudimo i osluškujemo njihov jezik vjerojatno ćemo doći do opravdanog razloga izražavanju nezadovoljstva prema određenoj odjeći.
 

Komentari