Tania Zbrodko/Shutterstock

Nekoliko vrsta hrane za jače nokte

Vaši nokti mogu postati vrlo osjetljivi na vanjske uvjete, pogotovo u proljetnim danima kada su izloženi promjenama temperatura

Kako bi imali jake i zdrave nokte trebate jesti zdravu hranu. Vaši nokti mogu postati vrlo osjetljivi na vanjske uvjete, pogotovo u proljetnim danima kada su izloženi promjenama temperatura. Za vas smo priredili nekoliko vrsta hrane koje će vam pomoći da imate snažne i zdrave nokte tijekom cijele godine.

Piletina

Piletina je jedan od najboljih izvora proteina koji je također neophodan kako bi imali jake i zdrave nokte. Vrlo je važno sa svom tijelu omogućite dovoljnu količinu proteina. Osim što će nokti biti zdraviji vratit ćete im prirodni sjaj. Osim piletine proteine možete pronaći i u jajima, morskim plodovima i cjelovitim žitaricama.

Banane

Banane se smatraju jednom od najboljih namirnica za jače nokte zbog visoke razine biotina koju imaju u sebi. Biotin ili vitamin H je neophodan vitamin koji će vam pomoći da ojačate nokte i riješite se mrtvih stanica. Stručnjaci diljem svijeta se slažu da nedostatak biotina u tijelu može za posljedicu imati vrlo lomljive i osjetljive nokte, te bi žene u svoju prehranu trebale unositi što više biotina. Osima banana biotin se može pronaći i u lososu, kikirikiju i cvjetači.

Cink

Cink je još jedan od spojeva koji su prijeko potrebni da vaši nokti budu zdravi i snažni. Ova hranjiva tvar je neophodna za vaš imunološki sustav jer igraju vrlo važnu ulogu u formiranju vezivnog tkiva. Cink možete pronaći u soji, jastogu i indijskom oraščiću. Rezultati će brzo doći na vidjelo nakon što ove namirnice uvrstite u prehranu.

Jaja

Žumanjak jajeta je jako bogat sumporom, mineralom koji pomaže vašem tijelu održati ravnotežu kiselina i lužina. Sumpor se također može pronaći i u nekim aminokiselinama koji pomažu ojačati vaše nokte i učiniti ih zdravijima. Stoga, ako želite zdrave i jake nokte u prehranu osim jaja možete uvrstiti i meso, orašaste plodove, sir i ribu.

J.B.

Komentari