Tania Zbrodko/Shutterstock

Lijepi i zdravi nokti

Nokti su često prvo što primjetimo kod drugih ljudi, te je izgled noktiju jednako bitan kao i izgled prstiju na kojima se nalaze.

Vrlo je važno da nokte pravilno njegujete, jer lijepo oblikovani i uredni nokti upotpunjuju cijeli dojam pojedine osobe. 

Lijepo uređeni nokti također govore da je žena njegovana i da drži do sebe, što je također vrlo bitno. Često je zastupljeno mišljenje da su samo dugački nokti lijepi, no to ne mora biti točno. Filmske zvijezde su nam nametnule taj trend, no istina je ipak malo drugačija. Nokti mogu izgledati savršeno sve dok osoba na njih pazi, drži ih urednima i posvećuje im pažnju. U nastavku možete pročitati nekoliko savjeta koji će vam pomoći da i vaši nokti izgledaju zdravo i njegovano, a samim time i vama će dati da se osjećate lijepo u svojoj koži.

Nemojte ih rašpati prejako, pogotovo ako su dugi jer bi vam to moglo oštetiti nokat u korijenu.

Obavezno koristite ostranjivač laka koji ne sadrži aceton.

Ako volite svaki dan imati nalakirane nokte, izaberite kvalitetniji lak koji može diže izdržati da se ne okrhne.

 Kratki će nokti duže izdržati bez pucanja i lomova.

Koristite jednokratne rukavice za obavljanje kućanskih obaveza koje će zaštititi nokte, a i samu kožu na rukama.

Nježno i uvijek odstranjujte kožicu oko noktiju.

Za rašpanje noktiju odaberite papirnatu rašpicu - ona će spriječiti listanje loktiju.

Jedite zdravo, jer uravnotežena prehrana bogata kalcijem, vitaminom B i kalijem pomaže vašim noktima da budu zdravi i lijepi.

Ako imate lošu naviku da grizete nokte pokušajte je riješiti čim prije, neka vam motivacija budu lijepi nokti koji će vašim rukama dati dodatnu profinjenost.

Komentari