Med za zdravlje i ljepotu

Med je bogat mnogim aktivnim tvarima, odličan je saveznik zdravlja i ljepote. Med je bogat aminokiselinama...

MedMed je bogat mnogim aktivnim tvarima, odličan je saveznik zdravlja i ljepote. Med je bogat aminokiselinama koje su nužne za normalan život svake stanice. Te tvari kožu istodobno omekšavaju i hrane. Stoga su proizvodi na bazi meda odlični za suhu i oštećenu kožu. Prikupljanjem peludi pčele prikupljaju i znatne količine željeza, kalija, kalcija te ostale minerale i oligoelemente koje kasnije prerađuju u med. Ti sastojci ubrzavaju proces obnove stanica, a umornoj koži daju sjaj i svježinu.

Med sadrži i brojne enzime pa je pogodan i za tretiranje nečiste i masne kože. Zbog tih je svojstava odličan za problematičnu kožu adolescenata. Djeluje kao prirodni antibiotik koji smiruje upalne procese u slučaju prištića i akni.

Kratica Nmf znači "natural moisturizing factor", a obilježava dvadesetak molekula koje koža prirodno proizvodi i koje čine površinski zaštitni sloj što kožu štiti od štetnih vanjskih djelovanja. Sunce, vjetar i hladnoća mogu oštetiti taj zaštitni sloj. Upravo med sadrži brojne sastojke koji čine Nmf. To ga čini odličnim hidratantnim sredstvom koje ublažava bore prikladnim za svaki tip kože.

Od svih pčelinjih proizvoda vosak sadrži najmanje aktivnih sastojaka. Budući da se odlično podnosi, upotrebljava se kao osnova za kozmetičke proizvode koje koža potpuno apsorbira (noćne i dnevne kreme za lice i tijelo). Na površini kože vosak tvori zaštitni sloj ne opterećujući je mašim sastojcima.

Maska od meda
Za suhu kožu
Pomiješajte 2 žlice bijelog brašna, 1 bjelanjak i žličicu meda. Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Ublažava bore i daje koži vitalnost.

Za osjetljivu kožu
Žlicu meda pomiješajte s jednim žumanjkom. Nanesite smjesu na lice i blago izmasirajte. Ostavite da djeluje 10-15 minuta pa isperite mlakom vodom. Najbolje je masku na lice stavljati ujutro. Koža će omekšati.

Za masnu kožu
Pomiješajte 90 g brašna od prosa, 1 bjelanjak i 30 g (velika žlica) meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Isperite mlakom vodom.
 

Komentari