Savjeti za brži rast noktiju

Ruke su nakon lica naviše izložene pogledima, one su odraz zdravog i lijepog izgleda. Prvo što se na rukama primjećuje to su nokti koji odražavaju naše zdravstveno stanje.

Ruke su nakon lica naviše izložene pogledima, one su odraz zdravog i lijepog izgleda. Prvo što se na rukama primjećuje to su nokti koji odražavaju naše zdravstveno stanje. Zdravi i održavani nokti su od velike važnosti za rast noktiju. U nastavku možete pročitati savjete kako da vaši nokti rastu brže, a da su pritom zdravi i lijepo izgledaju.

Njegovani nokti brže rastu
Tania Zbrodko/Shutterstock.com

1. NEMOJ GRISTI NOKTE! – ovo je savjet sam po sebi dostatan, i ne treba dodatna objašnjenja. Ako pak dođete u napast da grizete nokte, uzmite žvakaču gumu.

2. Nosite rukavice za kućanske poslove – veliki broj sredstava za pranje i čišćenje pravi veliku štetu na vašoj koži i može drastično stanjiti vaše nokte, stoga uvjek nosite rukavice kada perete posuđe ili radite neki drugi kućanski posao.

3. Jedite više proteina – proteini su vrlo važni za rast noktiju. Vrlo je važno da tijelo primi dovoljnu količinu proteina, koje možete pronaći u hrani kao što su jaja, meso i mahunarke. Također možete piti napitke s proteinom ili dodatake vitamina D.

4. Biotin dodatci – Biotin kao dodatak se koristi za velik broj problema, od dijabetesa pa do rasta kose. Biotin je također vrlo efektivan tretman za rast noktiju. Biotin se može pronaći u prirodnoj hrani kao što je sirov žumanjak, jetra, zeleno povrće i kikiriki, no najčešće se uzima kao dodatak. Ne samo da će vam od biotina nokti rasti brže, nego će biti otporniji i izdržljiviji.

5. Režite nokte redovito – vrlo je važno redovito sjeći nokte kako bi spriječili pucanje vrha nokta.

6. Izbjegavajte korištenje acetona – pazite kada koristite odstranjivač laka da ne sadrži aceton koji oštećuje i isušuje nokat, što za posljedicu ima pucanje i cvjetanje noktiju.

7. Hidratiziranje – suhi nokti nisu dobar znak, i lome se jako lagano, stoga povedite računa da su hidratizirani. U drogerijama možete pronaći sredstvo za hidratiziranje noktiju i kože. Nanosite ga tri puta dnevno. Možete također koristiti i maslinovo ulje. Dovoljno je nekoliko kapi.

Komentari