CandyBox Images/Shutterstock

Zanimljiva upotreba pamučnih jastučića

Pročitajte nekoliko savjeta kako koristiti pamučne jastučiće osim za skidanje šminke

 

Pamučni jastučići za skidanje šminke i slično često se ne koriste van kupaonice. Najčešće se koriste za skidanje šminke, lakiranje noktiju, nanošenje preparata za čišćenje lica i slično. I to bi u biti bilo to, no žalosno je što postoji toliko puno različitih načina da se pamučni jastučići dobro iskoriste, za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam pokazati nekoliko zanimljivih načina kako možete koristiti pamučne jastučiće osim za skidanje šminke.

 1. Neka vam hladnjak lijepo miriše – ne možete se riješiti nikako čudnog mirisa koji dopire iz vašeg hladnjaka, a pokušali ste različite metode? Imamo za vas rješenje! Sve što trebate učiniti jest nanijeti malo ekstrakta vanilije na pamučni jastučić i stavite ga u zadnji predio hladnjaka, na ovaj način vam jastučić neće smetati, a vaš hladnjak će jako ugodno mirisati, te neće više biti čudnih mirisa.

 2. Uklonite nesnosnu plijesan – svi oni zabačeni kutovi u vašoj kupaonici su savršeno mjesto za razvoj plijesni, a naravno ti kutovi su toliko zabačeni da je vrlo teško doprijeti do njih, te vaša kupaonica zna na trenutke imati vrlo neugodan miris. Namočite pamučni jastučić u izbjeljivač i stavite ga na mjesto gdje se nalazi plijesan, te pustite da djeluje nekoliko sati. Nakon što ste to učinili isperite to mjesto sa toplom vodom. Izbjeljivač će spriječiti daljnji razvoj plijesni, te će to mjesto izgledati čisto, a neugodan miris će nestati.

 3. Zaštitite gumene rukavice – vaši nokti koji su upravo došli s manikure izgledaju prekrasno, no sigurno ih ne želite uništiti pranjem suđa. Nemojte uništiti nove rukavice noktima, umjesto toga stavite pamučni jastučić u predio prstiju kako ih nova manikura ne bi razderala.

 4. Spriječite bolne žuljeve – dakle kupili ste nove cipele, ali ih još niste razgazili dobro, i naravno pojavio se nesnosni žulj koji vam zadaje jake bolove na svakom koraku kojeg napravite, imamo rješenje i za to. Stavite pamučni jastučić na mjesto žulja i osigurajte to mjesto flasterom, ovo će pomoći vašoj koži da se regenerira i spriječiti daljnje bolove.

 5. Neka vam torbica lijepo miriše – nanesite malo omiljenog parfema na pamučni jastučić i stavite ga u torbicu. Na ovaj način će vaša torbica biti svježa i lijepo će mirisati. No nakon nekog vremena parfem izblijedi, stoga ovaj postupak bi trebali ponavljati minimalno svaka dva tjedna kako bi vaša torbica uvijek lijepo mirisala.

 6. Osvježite svoju sobu – prije nego što uključite usisivač, natopite pamučni jastučić u vaš omiljeni miris i stavite ga u vrećicu usisivača. Kada usisivač bude radio ispuštati će blagi miris koji će se širiti sobom.

 7. Izliječite zubobolju – svima nam se barem jednom dogodilo da nas zub zaboli, no to najčešće bude oko 1 sat poslije ponoći kada ne možete nigdje, nego morate trpjeti bol. Ako u vašem mjestu ne postoji dežurni zubar, tada vas čeka bolna i neprospavana noć, no to se također može riješiti. Dobro natopite pamučni jastučić u rakiju, viski, ekstrakt vanilije ili ulje klinčića, zavisi što vam je pri ruci, ovo je jako dobar lijek protiv zubobolje. Namočite pamučni jastučić u alkohol i držite na mjestu gdje vas boli, kroz nekoliko minuta bol bi trebala otupjeti i a bolno mjesto se smiriti.

 8. Čišćenje i spremanje nakita – pamučni jastučići su jako dobri za čišćenje nakita, jer su dovoljno nježni da ga ne ogrebu i oštete. Oni su također jako dobar način za skladištenje nakita, sve što trebate učiniti jest odvojiti dijelove nakita pamučnim jastučićima. Na ovaj način ćete spriječiti da vam se lančići i narukvice zapletu, što se jako često događa i zadaje vam velike glavobolje. Ako ste u mogućnosti kupiti pamučne jastučiće u obliku role, tada posložite nakit i zamotajte rolu. Na ovaj način će vam nakit biti pregledan, zaštićen i vrlo će ga biti lako uskladištiti.

 9. Zaštitite svoj vrt – zečevi su jako slatke male životinjice, no svakako znaju napraviti pravu pustoš u vašem vrtu. Otjerajte ih na prirodni način tako da natopite pamučne jastučiće sa destiliranim bijelim octom. Stavite jastučiće u plastične kontejnere koji imaju dvije izbušene rupice na dnu. Ovo će otjerati zečeve, no neće im nauditi. Ovo je jedan od humanijih načina kako otjerati zečeve i spasiti vaš vrt. Zečevima jako smeta miris bijelog octa, i ne vračaju se na mjesto na kojem se nalazi.

 10. Potpalite vatru – pamučni jastučići su jako dobri za potpalu vatre. Sve što trebate učiniti jest da stavite malo vazelina na pamučni jastučić i bez problema ćete upaliti svaku vatru. Ovo je jako dobro rješenje kada pravite potpalu za roštilj. Zaboravite mučenje i brigu hoće li uhvatiti ili neće, ovo vam je siguran način

 11. Uzgojite grah – ovo je jedan vrlo zanimljiv i edukativan projekt koji će vam pomoći da uzgojite grah i ostale mahunarke doma. Ako želite uzgajati mahunarke, a nemate vrt, iskoristite pamučne jastučiće.

 12. Produžuje vrijeme trajanja narcisima u vazi – dobili ste predivan buket narcisa, ali se bojite da će vam brzo uvenuti? Sve što trebate učiniti jest da praznine u stapkama ispunite pamučnim jastučićima. Uz pomoć ovog jednostavnog trika znatno ćete im produžiti vrijeme trajanja.

J.B.

Komentari