Odaberite pravu alternativnu terapiju

U zadnje vrijeme se po svijetu pojavilo puno različitih holističkih tretmana za dobrobit tijela i duše.

U zadnje vrijeme se po svijetu pojavilo puno različitih holističkih tretmana za dobrobit tijela i duše. Ubrzani ritam modernog života i stalna izloženost sve većim stresovima prisiljavaju ljude da potraže alternativne načine vraćanje narušene ravnoteže. Pri tome često nailaze na problem odabiranja prave vrste tretmana. U gomili šarolikih imena teško je razumjeti što pojedino od njih znači. Kako više ne bi imali takve probleme, potrudili smo se da uklonimo svaku nedoumicu i približimo vam barem one najpopularnije tretmane.

Masaža

Kineziologija se odnosi na testiranje mišića radi identificiranja neravnoteže u tjelesnoj građi, kemijskoj, emocionalnoj i drugoj energiji, kako bi se uspostavio tjelesni sustav za ozdravljenje.

Dobrobit: Tretman se koristi za ispravljanje strukturalnih neravnoteža, popravi dotok energije u meridijane, očiste emocionalne blokade i procjene potrebe za hranjivim tvarima.

Masaža toplim kamenjem rabi glatko, zaobljeno, ugrijano kamenje. Kamenje se polaže na akupresurne točke radi razgradnje čvorova, nakupina napetosti i stresa.

Dobrobit: Toplo kamenje olakšava bol i doprinosi ravnoteži, skladu i miru.

Indijska masaža glave uključuje masiranje i ispipavanje vrata i mišića ramenog pojasa. Dio je drevnog indijskog medicinskog učenja ayurvede.

Dobrobit: Liječi razne bolove i smanjuje stres. Pomaže u liječenju nesanice i glavobolje, poboljšava rast kose i smanjuje naprezanje očiju.

Švedska masaža, opisana kao klasična europska masaža, koristi pet različitih pokreta: glađenje, tapkanje, trljanje, udaranje i masiranje.

Dobrobit: Smanjuje razinu stresa, kod ozljeda mišića i zglobova, poboljšava cirkulaciju, isteže i tonizira mišiće.

Refleksologija se najčešće izvodi na stopalima, a ponekad i na ušima i rukama na kojima se nalaze refleksne točke, koje korespondiraju određenim dijelovima tijela. Na stopalo se vrši pritisak, što poboljšava cirkulaciju u ranim dijelovima tijela.

Dobrobit: Tretman slama i otklanja blokade u tijelu i poboljšava cirkulaciju krvi u bilo kojem dijelu tijela.

Terapija solima upotrebljava obojene soli koje se trljaju u tijelo kako bi se otvorile čakre.

Dobrobit: Ovo pomaže u uravnoteženju muške i ženske energije u tijelu.

Masaža dubokih tkiva usmjerena je na oslobađanju kroničnih uzoraka napetosti putem polaganih udaraca i dubokih pritisaka prstom na mišiće, zglobove i razna meka tkiva oko tih slojeva kako bi se otpustili mišićni čvorovi.

Dobrobit: Masaža pomaže u smanjenju edema. Oporavlja umorne i bolne mišiće. Popravlja područja napetosti, uganuća, grčeva, ožiljaka. Pojačava elasticitet i fleksibilnost zglobova.

Ka huna je tradicionalna havajska masaža koja koristi tehnike dubokog disanja, glazbu i duge ritmične pokrete ruku koje djeluju na tijelo.

Dobrobit: Ka huna pomaže u čišćenju crijeva, oslobađa zagušenja i blokade.

Alexander tehnika uči ljude kako da smanje bolove u mišićima, poboljšaju svoj stav i kreću se s većom lakoćom, izvodeći ispravne položaje, pokrete i neuro –mišićne koorinacije.

Dobrobit: Bolji tjelesni stav, a također i otpuštanje bolova pri mišićnoj napetosti.

Čišćenje aure je vrsta liječenja bez dodira u kojem terapeut čita tvoju auru (energetsko polje) kako bi otkrila bilo kakvu neravnotežu, koja može biti uzrokovana emotivnim ili mentalnim stresom.

Dobrobit: Postupak čišćenja upozorava pacijenta na eventualnu prijetnju određene bolesti ili neku poruku koju tijelo šalje. Na primjer, tijelo vam može pokušavati reći kako ste pretjerali s radom i treba vam odmor.

Antaneea tehnika koristi 11 obojenih ulja koja se tri puta masiraju u tijelo. Terapeut će koristiti tehniku kako bi iščitao tijelo i identificirao u kojoj dobi su prepreke nastale i pohranile se u stanice, te na taj način utjecale na čakre i stvorile neravnotežu.

Dobrobit: Tehnika oslobađa nepotrebne prtljage i prekida negativne krugove u našem životu.

Limfna drenaža je nježan postupak otklanjanja otrova usredotočen samo na limfni sustav. Koristi se kako bi se očistili čvorovi u kojima je nakupljeno mnogo otrova.

Dobrobit: Stimulacija imuniteta. Djeluje na rane i edema.

Aromaterapija uključuje terapeutsku uporabu esencijalnih ulja (ekstrakti biljaka koji sadrže ljekovita svojstva) za masažu tijela. Za pojedine probleme koriste se razne mješavine ulja.

Dobrobit: Uporaba ulja za masažu može spriječiti i olakšati razdoblje bola, kašlja, pomaže kod liječenja akni, bradavica, strija i mnogih drugih bolesti. Dobro je i kod sportskih ozljeda i općenito kod bolnih stanja.

Shiatsu, japanska tehnika masaže koja koristi pritisak prstima u različitom ritmu kako bi uravnotežila energije u tijelu. Cilj joj je otpustiti blokiranu energiju koja može dovesti do fizičkih problema.

Dobrobit: Ovaj tretman se često koristi za ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa, kod ozljeda mišića, problema sa kožom, glavobolja i zatvora.

Reiki je oblik liječenja čakri, a koristi svijetlo za kanaliziranje energije na točke napetosti i ozljeda. To je nježna metoda koja se može izvoditi na potpuno odjevenoj osobi. Ovaj oblik tretmana može se koristiti za smanjenje kako fizičke, tako i emotivne boli.

Dobrobit: Reiki liječi sve kronične i akutna bolesti, uključujući bolesti srca i kancerogene bolesti, kako i probleme s kožom. Također smanjuje depresiju, nesanicu i ovisnosti.
 

Komentari