Kako se riješiti bakterija na jeziku

Bakterije uzrokuju 90 posto lošeg zadaha u ustima. Bijeli jezik je znak da je bakterija prisutna, ali odgovarajuća oralna higijena bi trebala riješiti ovaj problem.

Bakterije uzrokuju 90 posto lošeg zadaha u ustima. Bijeli jezik je znak da je bakterija prisutna, ali odgovarajuća oralna higijena bi trebala riješiti ovaj problem.

Strugač
Tanak sloj bakterija i šećera poznatiji kao plak neprestano se nanovo stvara u vašim ustima, pogotovo na stražnjem dijelu vašeg jezika. Kako bi se riješili bakterija nakon svakog jela perite zube i jezik, očistite jezik strugačem.

Konac za zube
Prostor Između zubi idealno je mjesto za množenje bakterija. Da bi uklonili naslage hrane i bakterije potrebno je u svoju svakodnevnu oralnu higijenu uvrstiti i čišćenje prostora između zubi zubnim koncem.

Bakteriej u ustima
hightowernrw/Shutterstock.com

Žvakače gume
Bakterije suše usta. Slina ne samo da pokušava održati usta vlažnima, nego je velikim djelom građena od antiseptika i enzima koji ubijaju bakteriju. Kako bi pojačali proizvodnju sline, žvačite žvakače bez šećera.

Voda
Voda reducira količinu bakterija u vašim ustima. Kada su vam usta suha, bakterija se u njima brže množe. Konzumirajte puno vode kako bi hidratizirali vaša usta.

Vodica za ispiranje
Koristite vodicu za ispiranje usta jednom dnevno, no svakako pročitajte sastojke. Mnogim vodicama za ispiranje je ključni sastojak alkohol, a on nije najbolji uništavač bakterija. Dobra vodica za ispiranje usta je ona koja sadrži cinkov klorid.

Doktor
Ako se i dalje ne budete mogli riješiti zadaha i bakterije u vašim ustima, posavjetujte se sa liječnikom, može se dogoditi da se bakterija previše namnoži u vašim ustima i da je potrebna stručna pomoć.

Komentari