Ženski i muški seksualni snovi

Znanstvenici sa Sveučilišta u Montrealu pozabavili su se seksualnim snovima i obavili detaljno istraživanje...

Znanstvenici sa Sveučilišta u Montrealu pozabavili su se seksualnim snovima i obavili detaljno istraživanje na uzorku u kojem je bio sadržan jednaki broj žena i muškaraca. Proučavajući priložena izvješća oni su ustanovili kako je u čak 8 posto svakodnevnih snova zastupljena neka vrsta seksualne aktivnosti. Pri tome je uočljiv veliki porast seksualnih snova kod žena koji su se po svojoj količini u potpunosti izjednačili s onima kod muškaraca.

Slična studija koja je provedena prije 40 godina prikazala je žene kao gotovo aseksualna bića koja u snovima zaziru od bilo kakvih oblika seksualnosti. Očigledno je da je došlo do velikih društvenih promjena koje su omogućile ženama puno slobodnije izražavanje o svojoj privatnosti. Istraživanje, pod vodstvom dr. Antonia Zadra sa Sveučilišta u Montrealu, uključivalo je analiziranje 3,500 izvješća. U njima je najčešći seksualni sadržaj bilo vođenje ljubavi, nakon čega su slijedili zavođenje, ljubljenje, fantazije i masturbiranje.

Muški i ženski seksualni snovi

Zabilježeno je da su i žene i muškarci doživljavali orgazme u 4 posto svojih seksualnih snova. U nekim slučajevima ženskih snova orgazme su doživljavale druge osobe u njihovim snovima, dok kod muškaraca to nije bio slučaj. Žene su vodile u snovima ljubav sa svojim sadašnjim ili bivšim partnerima u 20 posto slučajeva, dok su to muškarci radili u samo 14 posto navrata. Isto tako žene su sanjale dva puta češće snove u kojima su vodile ljubav s poznatim javnim osobama. Za razliku od njih, muškarci su dva puta više doživljavali snove o grupnim seksualnim iskustvima.
 

Komentari