Tange

Te primamljive gaćice, ako se tako uopće može nazvati trokutić spojen tankim trakicama, nisu nimalo bezazlene za naše zdravlje, posebno ako ih se često nosi.

Te primamljive gaćice, ako se tako uopće može nazvati trokutić spojen tankim trakicama, nisu nimalo bezazlene za naše zdravlje, posebno ako ih se često nosi. Naime, razne studije o riziku stalnog nošenja tanga pokazale su da taj pomodni komadić' donjeg rublja može prouzročiti prilične probleme kod osoba koje ih nose.

Kao prvo, žene koje ih svakodnevno nose podložnije su vaginalnim infekcijama i veneričnim bolestima u puno većem postotku od ostalih žena. Uzrok tome je što su tange najčešće napravljene od sintetike ili najlona, a poznato je da proizvodi od takvih materijala zadržavaju vlagu te tako stvaraju uvjete za razvoj patogenih bakterija, ali i širenje infekcije s jednog organa na drugi jer bakterija može lako "skliznuti" iz vagine na drugi kraj gaćica. Osim toga. prekomjerno nošenje tanga, zbog trenja koje na koži izaziva tanka, čvrsta traka na njihovom stražnjem dijelu, može prouzročiti iritaciju, rascjep na koži pa čak i hemoroide.

Tange

Ako ih se bas nikako ne možete odreći, nastojite se barem pridržavati sljedećih savjeta: nemojte ih nositi cijeli dan, već ih barem kod kuće zamijenite zdravijim „klasičnim" gaćicama, izbjegavajte ih nositi po vrućem i vlažnom vremenu, birajte samo tange od pamuka ili svile, a ako su od sintetike, osvježavajte se intimnim vlažnim maramicama i nosite ih što kraće.
 

Komentari