Riješite se mitesera

Te sićušne crne točke mogu nam zadati mnogo glavobolje. Pogotovo zato što ih se jako teško riješiti. Miteseri su zapravo vidljivi znakovi kožnih problema. Začepljene pore i mrtve stanice mogu dati beživotan izgled naše kože.

Pročitajte ove korisne trikove kako se riješiti mitesera na području nosa. Miteseri se uklanjaju korištenjem maski i pilinga posebno izrađenih za ovaj problem kože. Nos je jedno od područja gdje se miteseri najčešće pojavljuju. Zato je lakše spriječiti njihovu pojavu nego eliminirati ih. Parna kupka može biti zaista korisna jer će ublažiti vaše pore i učiniti da se osjećate kao da se oslobađate od otrova.

Miteseri na licu

Silvia Bukovac/Shutterstock.com

Čaj od kamilice za otvaranje pora - nalite toplu vodu u veliku posudu, nakon tog dodajte malo bilja ili eterična ulja, postavite zavoj iznad posude sa vrućom parom i pokrite glavu s ručnikom, Ostanite u tom položaju i do 20 minuta a zatim pažljivo obrišite lice sa čistim ručnikom ili krpom. Kamilica može uistinu očistiti vaš ten od upala, infekcija i modrica.

 Med se također može koristi kao prirodni lijek za kožne probleme. Stavite par toplih žlica meda u zdjelu. Nanesite ga na kritična mjestima, ostavite ga 10-15 minuta. Na kraju ga isperite sa mlakom vodom. Budite pažljivi, nemojte pretjerivati s tom navikom, jer može dehidrirati kožu -  preporučeno jednom tjedno za brz i učinkovit rezultat.

Eterična ulja su izvrsna za borbu protiv mitesera! Pomiješajte 2 kapi ulja lavande sa šipkovim uljem. Tada ga pomiješajte sa 2 kapi jojobina ulja. Dobiveni pripravak nanesite na svoje lice i ostavite 20 minuta. Ovi sastojci će zaštititi vaše pore od pojave novih mitesera. Primijenite ga na svoje čisto lice tako da može prodrijeti u vaše pore. Isperite lice sa toplom vodom kako bi ste uklonili prekomjerne količine ulja sa svog nosa.

Ključ za zdravu kožu je upornost i dobra rutina čišćenja kože. Ako se želite osloboditi od mitesera i akni pokušajte primijenili sljedeće prirodne pripravke na vaše lice. - Izmiješati šećer sa bilo kojom vrstom biljnog ulja. Miješajte sve dok se šećer ne rastopi. Lagano utrljajte dobivenu smjesu , a pogotovo na kritične zone - nos i čelo. Isperite lice sa mlakom vodom. Ponovite postupak za tjedan dana.

Komentari