Važnost čišćenja lica

Važnost večernjeg, ali i jutarnjeg rituala čišćenja. Često se dogodi da kada dođemo kući nakon burnog izlaska ili boravka u zadimljenom prostoru nemamo volje detaljno skidati šminku.

Često se dogodi da kada dođemo kući nakon burnog izlaska ili boravka u zadimljenom prostoru nemamo volje detaljno skidati šminku, a onda se ujutro imamo problem kako prekriti novonastale prištiće i sakriti podočnjake.

Zašto je iznimno važno navečer očistiti lice?

Laički rečeno, noć je vrijeme za popravke u organizmu. Koži ne trebaju uljezi koji će je ometati, poput iritantnih ostataka krema, pudera, sjenila i ruža u tragovima, ali i čestica smoga koje smo akumulirali tijekom dana. Higijena je pola zdravlja, a koža nije izuzeta od tog pravila. Dobro očišćena koža prvi je korak u prevenciji staničnih disfunkcionalnosti poput povećane osjetljivosti, dojma jako suhe kože ili zabrinjavajuće proširenih pora.

Zašto ujutro?

Jutarnje čišćenje nije toliko bitno, ali ni potpuno nevažno. Cilj je ukloniti štetne tvari koje su "isplivale" tijekom noći, ali tako da ne narušimo prirodni ekosustav koji se svake noći uspostavlja.
Kako? Termalnom vodom i blaznicom, to je sve!

Čišćenje lica
stryjek/Shutterstock.com

Komentari