Masna koža lica

Čelo i nos vam se sjaje? Imate male crne točkice? To su stalni problemi s kojima se susreću osobe s masnom...

Čelo i nos vam se sjaje? Imate male crne točkice? To su stalni problemi s kojima se susreću osobe s masnom kožom lica. Prekomjerno lučenje sebuma i loja uzrokuje žlijezda lojnica koja se pojačano aktivira u pubertetu i kod nekih žena pojačanim intenzitetom nastavljaju i dalje, pa i nakon 30 godine sve do menopauze kada počinju raditi manjim intenzitetom.
Kako smanjiti sjaj kože?

Kod masne kože jako je važna svakodnevna pravilna njega. Na masnoj koži čestice prašine i smoga se više lijepe, te je obavezna jutarnja i večernja njega lica sa blagim gelom, vrlo je važno da za tretiranje masne kože ne upotrebljavate jake sapune jer se postiže suprotni učinak.

Nekoliko puta na tjedan (2-3 puta) upotrebljavajte piling koji će odstraniti mrtve stanice.

Svakodnevno nanosite hidratantnu kremu koja će štititi vašu kožu i hidratizirati ju, hidratantna krema nikako ne smije sadržavati ulje.

Za masnu kožu idealna je maska od gline.
Dvije žlice gline u prahu rastopite u vodi. Nakon sat vremena promješajte sa nekoliko kapi limunovog soka, kadulje ili ružmarina. Lagano nanesite na lice u 5 milimetarskom sloju, ostavite da djeluje pola sata i dobro isperite mlakom vodom.

Za uklanjanje mitesera napravite smjesu: žlicu sitno mljevenog kukuruznog brašna dobro promiješajte u toploj vodi. Nanesite smjesu na lice, lagano masirajte, lice zatim isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Koža masna

Komentari