Valua Vitaly/Shutterstock

Čišćenje kože lica

Osim pravilnom prehranom, korištenjem hidratantnih krema i pijenjem puno vode, kožu lica treba očuvati i njegovati i na druge načine.

Ako želite besprijekoran ten i glatku kožu, morate voditi brigu o njoj. Da bi imali lijepu kožu u odmakloj dobi morate s njegom početi još u doba adolescencije. Redovna njega ne uklanja samo nečistoće s kože, već licu daje sjaj potičući u isto vrijeme cirkulaciju i obnavljanje stanica kože.

Uz svakodnevnu njegu kože potrebno je jedanput na tjedan posvetiti vašoj koži više vremena, pogotovo ako imate masnu kožu. Kod suhe kože, s druge strane, dovoljno je detaljniji tretman obaviti jednom do dva puta mjesečno.

Priprema za dubinsko čišćenje

Čišćenje lica ujutro i navečer uobičajena je aktivnost gotovo svake osobe. Na taj se način vrši skidanje prašine i sebuma koji se nakupljaju na površini kože i postupno zatvaraju pore. Dubinsko čišćenje s parenjem, pilingom i hranjivom maskom zapravo je njega kože. Pilinzi se obično preporučuju jednom tjedno, dok se hranjive maske mogu na lice stavljati svaka dva do tri dana - ovisno o tipu kože.

Nanesite gel ili pjenu

Gel nanesite na lice vrhovima prstiju, centimetar po centimetar. Mlakom vodom isperite lice, te laganim tapkanjem ručnikom osušite kožu. Ovo je vrlo važno. Puno nas nakon umivanja kožu lica briše tako što ručnik povlači po koži, a to nije dobro za nju. Naime, isto dovodi do ubrzanog stvaranja bora i oštećenja kože, a budući da je ona poprilično osjetljiva, najbolji bi način bio lagano tapkati ručnikom po licu, kao što je i navedeno.

Odstranite mrtve stanice

Kod detaljnijeg čišćenja lica nezaobilazan je piling. Sitna zrnca, često dobivena od usitnjenih koštica voća, oživljavaju ten, čiste lice od sitnih čestica nečistoće, odstranjuju sujedice i isušuju prištiće. Samo, s pilingom treba postupati oprezno. Izvodite ga nježno, da izbjegnete crvenilo na osjetljivoj koži ili da temeljito uklonite višak sebuma ako vam je koža masna. Imate li vrlo osjetljivu kožu, zaboravite zrnca. Izgladite kožu kemijskim, a ne mehaničkim pilingom. Odstranjivanje mrtvih stanica oslobađa pore kože i povećava učinak proizvoda koji zatim nanosite na kožu. 

Piling nanesite na lice i kružnim pokretima umasirajte proizvod zadržavajući se malo dulje na središnjem dijelu lica. Izbjegavajte vrat i područje oko očiju. Mlakom vodom isperite lice, a zatim lagano osušite kožu.

Nanesite masku za lice

Maska s glinom, ekstraktima ulja i hidratantnim tvarima dubinski čisti kožu, uklanja posljednje tragove nečistoće i čudesno osvježava kožu. Nanesite ju na kožu i pustite da djeluje otprilike 15 minuta (ili onoliko vremena koliko je propisano na ambalaži maske koji koristite). Masku zatim uklonite mlakom vodom pomoću blazinice (ili na neki drugi način, ovisno o maski - opet je potrebno provjeriti uputstva na ambalaži).

Hidratantna krema

Nakon detaljnog čišćenja kože obavezno nanesite hidratantnu kremu koja će nahraniti vašu kožu i dati joj dodatni sjaj. Upravo zbog toga što se prethodno vaše lice očistili i obavili piling, koža lica će puno bolje upiti hidratantnu kremu, a time će izgledati mlađe i zdravije.

L. K. 

Komentari