Proljetno čišćenje kože

Proljeće nam kuca na vrata, sve se lagano budi i u nama se javlja potreba za pozitivnim promjenama. Dubinska njega vaše kože u proljeće zasigurno je jedna pozitivnih promjena.

Proljeće nam kuca na vrata, sve se lagano budi i u nama se javlja potreba za pozitivnim promjenama. Dubinska njega vaše kože u proljeće zasigurno je jedna pozitivnih promjena.

Da bi vaša koža bila zdrava i lijepa, te da prijelazni period iz zimskog u proljetni protekne bez većih promjena na vašoj koži vodite računa da prilagodite njegu svoje kože kako se sezone izmjenjuju. Proljetno čišćenje kože je dobar korak u pripremanju vaše kože za toplija razdoblja.

Proljeće i njega kože
wavebreakmedia ltd/Shutterstock.com

Održavanje vlažnosti kože s pravim proizvodima je prvi korak u njezi kože za proljetnu rutinu. Kako zima prolazi i povećava se opasnost od ultraljubičastog zračenja, tako bi trebali ponovno koristiti sredstvo za zaštitu i održavanje vlažnosti kože. Zdrava koža je i lijepa koža i o njoj treba voditi računa da joj pružite njegu koja joj je potrebna.

Vaše ruke također trebaju njegu. Svaki puta kada poslovi oko kuće zahtijevaju korištenje gumenih ili platnenih rukavica, nakon posla nanesite hidratnatnu kremu kako bi vratili vlagu koži na vašim rukama.
Piling je također vrlo važan, pogotovo kada se pripremate ukloniti neželjene dlačice. Nekoliko dana prije depilacije nježnim pilingom uklonite mrtve stanice kože, no nemojte to raditi 24 sata prije depilacije voskom.

Temeljito očistite set za šminkanje, očistite sve četkice i bacate svu staru kozmetiku koja može uzrokovati upale i oštećenja. Sve što trebate učiniti je dobro pregledati datum isteka roka trajanja i bacite sve što je isteklo ili je pred istekom roka.

Sada je pravo vrijeme da usvojite dnevnu rutinu njege kože jer proljeće nam je tu i sve više kože će biti bez odjeće izloženo pogledima.

Komentari