Novogodišnje odluke

Mnogi početak nove kalendarske godine doživljavaju kao vrijeme za nove početke, te donose važne odluke.

Prestanite pušiti.
Prestati pušiti najbolje je što svatko za sebe može uči kako bi poboljšao svoje zdravlje. Korist od prestanka pušenja nastupa već za nekoliko sati. Čim nestane visoka koncentracija ugljičnog monoksida iz dima cigarete poboljšava se protok kisika, koji dopire do tkiva i svaka stanica našeg tijela dobiva više energije.

Hranite se zdravo
Izbacite lošu i nezdravu hranu iz svog jelovnika - grickalice, brza hrana, gazirana pića... Nezdravom hranom ne samo da gomilate nepotrebne masnoće i druge štetne tvari u svoj organizam nego gomilate i celulit i suvišne kilograme. Grickalice i brzu hranu zamijenite voćem I povrćem. Pijte više vode i prirodnih sokova, a smanjite gazirana pića, osjećat ćete se i izgledati bolje.
 

Nova godina


Pronađete neki hobi
Često se osjećate kao da ne znate kako ispuniti slobodno vrijeme. U tom slučaju pronađite hobi koji će vas uveseljavati i ujedno ispunjavati to vrijeme. Najgore je ne raditi ništa, to može uzrokovati mnoge probleme i odvest vas u stanje depresije. Otkrijte svoje skrivene talente. Fotografirajte, crtajte, izrađujte nakit, upišite neki kreativni tečaj. Nađite vremena za ono što volite i posvetite se tome. Osjećat ćete se puno zadovoljnije, ispunjenije i korisnije.

Bavite se sportom
Bavite se sportom koji volite. Aerobik, fitnes, pilates, vozite bicikl, rolajte,...bezbroj je mogućnosti. Osim što ćete biti u dobroj formi, tjelovježbom se iz organizma izbacuju nakupljene štetne tvari i stres. Ne kaže bez razloga stara latinska Izreka da je u zdravom tijelu zdrav duh! Bezbroj je dokaza koji govore da su žene koje se bave sportom zadovoljnije od onih koji to ne čine.

Naučite se opustiti
Stres je naša svakodnevnica, život je pun napetosti koje se reflektiraju na naše mentalno i fizičko zdravlje. Kako bismo postigli ravnotežu trebamo naučiti kako se opustiti, tj. pronaći nešto što nas u takvim situacijama opušta. To mogu biti jednostavne stvari kao slaganje puzzla, čitanje omiljenih knjiga, šetnja s kućnim ljubimcem... Ono što je jako važno da svaki dan odvojimo barem malo vremena samo za sebe.
 

Komentari