sheff/Shutterstock

Podloge za šminku

Podloge prikrivaju nedostatke, njeguju kožu lica i ističu make-up, sadrže aktivne sastojke koji hrane kožu, čuvaju njezinu prirodnu vlažnost i elastičnost, brane je od različitih štetnih djelovanja izvana, pomažu koži da održi svoje vitalne funkcije.

Do prije nekoliko godina optuživane da zatvaraju pore, sprječavaju disanje kože i prirodno lučenje sebuma, da licu daju neprirodan izgled, a danas su podloge za šminku glavni saveznici ženske ljepote. Podloge prikrivaju nedostatke, njeguju kožu lica i ističu make-up. Sadrže aktivne sastojke koji hrane kožu, čuvaju njezinu prirodnu vlažnost i elastičnost, brane je od različitih štetnih djelovanja izvana, pomažu koži da održi svoje vitalne funkcije.

Sastav

Sastav najnovijih podloga prilagođen je različitim tipovima kože. Prirodnim i hipoalergenskim sastojcima dodaju se hidratantni sastojci koji poboljšavaju vlažnost dubokih slojeva kože, normaliziraju lučenje nečiste i masne kože, prikrivaju sjaj masne kože, a umornu kožu osvježavaju. Upravo zbog različitog sastava i različitog djelovanja, potrebno je odabrati "onu pravu", ne vodeći računa samo o šminki već i o potrebama kože. Kako pronaći podlogu koja najbolje odgovara vašem licu? Kako je upotrijebiti za dnevni, "prirodni look", a kako za posebnu prigodu, kad želite izgledati malo drukčije? Postoje mali trikovi koji će vam pomoći da iskoristite sve što podloga za puder može dati vašoj koži i postignete besprijekoran izgleda.

Tajne odabira boje

Birajte uvijek pri dnevnom svjetlu. Neonsko svjetlo, kojim je osvijetljena većina trgovina, mijenja prirodne boje i nećete moći vidjeti pravu boju podloge. Malo podloge nanesite na unutarnju stranu zapešća ili ispod brade: nijansa bi trebala biti što sličnija prirodnoj boji vaše kože, možda samo pola nijanse tamnija. Imate li blijedi ten, svakako izbjegavajte podloge egzotičnih naziva kao što su Tropical ili Hawaii. Ako se baš ne želite odreći preplanulog tena, tada za to upotrijebite rumenila ili sjenila boje zemlje, i to ona u prahu, koja se nanose kistom na podlogu. Ružičasti tonovi idealni su za kožu kojoj nedostaje svježine, a bež podloga odlično prikriva popucale kapilare.

Protiv tragova vremena

Gusta podloga, kojom se što bolje želi prikriti znakove godina, često daje potpuno suprotne rezultate. Zgusne se i nakupi u borama, pa ne samo da lice ne izgleda prirodno, već su bore i proširene pore još vidljivije. Bolje će poslužiti podloga u kremi, koja se lako nanosi, a usto je važno da sadrži aktivne sastojke koji njeguju i oporavljaju kožu.

J.B.

Komentari