Rumenilo za lice

Rumenila ugaslom tenu daju sjaj, omekšavaju crte lica, skrivaju znakove umora i sitne nedostatke. Pravilno odabrana boja

Rumenila ugaslom tenu daju sjaj, omekšavaju crte lica, skrivaju znakove umora i sitne nedostatke.
Pravilno odabrana boja

Chanel rumeniloChristian dior rumenilo

Najbolja nijansa rumenila nije samo ona koja je trenutačno moderna. Važno je i poželjno pratiti modne novosti, ali je još važnije dobro proučiti boju vlastitog tena i u skali nijansi koje vizažisti preporučuju ove sezone pronaći onu koja vam najbolje pristaje. Najbolji je primjer ružičasta boja koja se već desetljećima koristi u različitim nijansama, ali nikako ne pristaje tenu maslinaste boje.

Postoje jednostavna pravila za nepogrešiv izbor:

  • Svijetlom tenu pristaju čiste nijanse ružičaste, od sasvim svijetle do fuksija ružičaste.
  • Svijetlom tenu s primjesom žute boje pristaju topliji tonovi poput boje breskve i nježne narančaste.
  • Maslinastom tenu pristaju sve nijanse boje cigle smjele narančaste nijanse.

Najpopularnija su kompaktna rumenila u prahu upakirana u praktične kutijice s priloženim kistom: jednostavnost uporabe i praktičnost pakiranja glavne su im odlike. Osim toga, u istom su pakiranju vrlo često dvije nijanse iste boje rumenila, što omogućava nanošenje "boje po mjeri" i nijansiranje. Nova rumenila u prahu mekana su i lako se sjenčaju. Neka sadrže i hidratantne tvari, zbog čega se savršeno "stapaju" s kožom. Prikladna su za sve tipove kože, a najbolje odgovaraju mješovitoj koži koja se lako masti. Dovoljno je nekoliko brzih pokreta i lice s takvim rumenilom izgleda besprijekorno našminkano čak i bez tekuće podloge.

Guerlain rumenilo

Lancomea (rumenilo sa zlatnim česticama 285,00 kn)


Rumenila u prahu imaju mat ili sedefasti sastav. Za prirodniji izgled, u kombinaciji s puderom u prahu najbolje je odabrati mat rumenilo, koje također odlično pristaje okruglom, bucmastom licu. Sedefasto rumenilo cijelom licu daje sjaj i najbolje pristaje uskom licu jer prividno povećava obraze. Rumenila kremastog, mekanog ili kompaktnog sastava dostupna su u kutijici ili sticku. Ona u kutijicama malo je teže ujednačeno nanijeti. Treba ih, naime, dobro razmazati kako se ne bi stvorile mrlje pa se zato na kožu uvijek nanose prstima ili plosnatom spužvicom. Prikladna su za suhu kožu, posebno ako se koristi tekuća podloga kremastog sastava s kojom se lako postiže potpuno prirodan izgled.

Kako se nanosi rumenilo

Rumenilo u kremi i ono u prahu ne nanose se na isti način.
Rumenilo u prahu nanosi se poslije pudera ili tekuće podloge, širokim kistom mekanih dlačica (kistovi priloženi u pakiranjima pogodni su uglavnom za popravljanje make-upa). Ako su crte lica pravilne i rumenilo se ne koristi za popravljanje i prikrivanje, nanosi se u obliku trokuta, između tri točno određene točke: vrh jagodične kosti - donji rub sljepoočnice - rub uha. Rumenilo se nanosi unutar tog trokuta kružnim pokretima kista, od sljepoočnice prema jagodicama.

Rumenilo u obliku kreme nanosi se uvijek poslije tekuće podloge, a prije pudera u prahu. Vrhovima prstiju uzima se sasvim malo rumenila i nanosi na kožu laganim kružnim pokretima, počevši od jagodica i postupno prekrivajući "trokut". Važno je izbjeći mrlje, dakle pažljivo i strpljivo osjenčati rumenilo. Rumenilo će se dulje zadržati na licu ako preko njega nanesete tanki, prozirni sloj pudera u prahu.
 

Komentari