Njega kože na rukama

Iako često nismo toga svjesni, ljepota se ne odnosi samo na njegu i uljepšavanje lica, drugim riječima, trebamo se jednako brinuti za cijelo tijelo.

Jedan od najčešćih dijelova tijela koje ponekad slučajno ili namjerno zanemarimo su ruke. Ruke su jedan od naših „aduta“, no taj adut često preskačemo prilikom uređivanja i njege. Možda preko zime i možemo sakriti naboranu i ispucanu kožu na  rukama ispod slojevite odjeće, no kada dođe proljeće i prve zrake toplog sunca, doći će do izražaja vaše ruke. Neke žene tek tada shvate da je njihovim rukama potrebna njega.

Hladan i suh zrak kojima je naša koža izložena tijekom hladnijih mjeseci može ostaviti tragove na vašim rukama. Glavni cilj je održavane vlažnosti u koži vaših ruku. Ako je naša koža dovoljno hidrirana, tada je puno manja mogućnost od oštećenja i nadraživanja kože.

Sapun za ruke u kombinaciji s toplom vodom je glavni krivac za isušuje kožu na našim rukama, pogotovo sapuni koji imaju antibakterijska svojstva, jer oni pogotovo jako isušuju ruke. Da ne bi bilo zabune ne mislimo da bi radi toga trebali prestati prati ruke, ali ono što bi vam trebalo biti obavezno kroz cijelu godinu je da nakon svakog pranja ruku nanesete hidratantnu kremu koja će nadoknaditi „izgubljenu“ vlagu.  

Najvažnija stvar na koju trebate paziti ako želite imati lijepu i zdravu kožu na rukama je hidratacija. Stručnjaci također žele naglasiti važnost  zaštitne kreme protiv sunca. Zaštitna krema protiv sunca nije nešto na što trebate paziti samo preko ljeta. Čak i tijekom zimskih mjeseci sunčeve zrake mogu predstavljati problem i utjecati na našu kožu. Trebate redovno nanositi zaštitnu kremu protiv sunca sa zaštitnim faktorom većim od 25. Ovo se pogotovo odnosi na izložene dijelove kože kao što su ruke i lice.

Stvorite naviku nošenja rukavica priliko obavljanja kućanskih poslova, na ovaj način ćete zaštiti ruke od isušivanja. Gumene rukavice će dugoročno zaštiti kožu na vašim rukama. Osim njege kože na rukama također je važno i pravilno održavanje noktiju, jaki nokti će zaštiti vaše jagodice.

Kako je važna dnevna njega kože isto toliko je važno da nahranite vaše ruke i prije spavanja. Budite pažljivi prema vašim rukama i zahvalu ćete dobiti kroz godine.

Komentari