Piotr Marcinski/Shutterstock

Maske za lice sa samo jednim sastojkom

Postoje određene namirnice koje imaju nevjerojatno puno pogodnosti, ne samo za vaše tijelo nego i za vašu kožu.

Postoje određene namirnice koje imaju nevjerojatno puno pogodnosti, ne samo za vaše tijelo nego i za vašu kožu također. Štoviše, ti elementi vrlo uspješno biti dio vaše zdravog života. Uz samo jedan sastojak zablistajte ovo proljeće kao nikada do sada

Avokado

Kad se radi o zdravom životu avokado je uvijek dobro došao bilo u plan prehrane ili kozmetiku. U avokadu se nalaze vrlo zamjetne količine vitamina A, C, i E, kalij i željezo. Ovi hranjivi elementi mogu značajno poboljšati vaš kompleks kože i teksturu

Ako želite isprobati ovu masku za lice, trebate učiniti slijedeće: jedan avokado pasirajte dok ne dobijete kašu, i nakon toga tu kažu nanesite direktno na lice. Odmah nakon što ste nanijeli ovu masku, ostavite ju da djeluje 10 minuta i nakon toga ju isperite sa toplom vodom.

Med

Nemojte oklijevati koristiti med kada pripremate maske za lice doma. Med hidratizira kožu i sprječava da vlažnost ispari iz vaše kože. prije korištenja ovog nevjerojatnog sastojka, umijte lice u mlakoj vodi. Nakon što ste to učinili, nanesite med direktno na vlažnu kožu i ostavite da djeluje 30 minuta. Poslije isperite lice mlakom vodom, obrišite ručnikom i malo rukama nanesite hladne vode da vam zatvori pore.

Bjelanjak jajeta

Bjelanjak je također jedan od nevjerojatnih sastojaka kada se radi o pravljenju maski za lice od samo jednog sastojka. U bjelanjku se nalazi puno vitamina A koji je nevjerojatan u borbi sa miteserima i aknama. U malu zdjelicu dodajte dva bjelanjka od jajeta i izmješajte ih. Pamučnim jastučićem nanesite ovu nutritivnu masku na lice. Nakon što ste to učinili ostavite da maska djeluje 30 minuta i nakon toga isperite hladnom vodom.

Banane

banane su jednostavno čudesno voće. banane u sebi sadrže vitamina A, B i E, magnezij, cink i kalij. sve što trebate napraviti jest nasjeći jednu bananu i pasirati ju, nanesite ju na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. nakon toga isperite lice u mlakoj vodi i obrišite. Za sjajne rezultate trebate ovaj postupak ponavljati minimalno dva puta tjedno.

J.B.

Komentari