Silvia Bukovac/Shutterstock

Njega kože

Koža je najveći organ na ljudskom tijelu i neophodno je da se brinemo o njoj

Vrlo je važno održavati rutinu njege kože kako bi ona bila zdrava i njegovana. Koža je najveći organ na ljudskom tijelu i neophodno je da se brinemo o njoj. Uhodana rutina njege kože rezultirati će zdravom i svježom kožom koja će mamiti poglede gdje god da se pojavite.

Proizvodi 2 u 1 za njegu kože

U zadnje vrijeme sve češće na tržištu možemo pronaći proizvode koje na sebi nose oznaku 2 u 1. Ta oznaka znači da se u tom proizvodu nalaze dva proizvoda, primjera koji njeguju i čiste vašu kožu. Stručnjaci diljem svijeta savjetuju da izbjegavate korištenje ovih proizvoda. Razlog je vrlo jednostavan, proizvodi koji u sebi sadrže svojstva dva proizvoda nisu dobri. Ne postoji proizvod koji radi sve što je potrebno vašoj koži. Dermatolozi i ostali stručnjaci u ovom području savjetuju korištenje zasebnog proizvoda za njegu, čišćenje, hidratiziranje i slično. Svaki od tih proizvoda je specijalno stvoren za obavljanje svoje zadaće.

Prljavština na površini kože

Vrlo je važno da redovito svako jutro umivate svoje lice, no umivanje pred spavanje nije neophodno. Kada ne umijete svoje lice, sredstva koja u sebi sadrže iznimno puno kemikalije, kao što je krema za zaštitu od sunca i šminka se talože u vašim porama i stvaraju prljavštinu. Stručnjaci preporučuju metodu umivanja u dva koraka. Prvi korak je lice ovlažite mokrim i toplim ručnikom, te nanesete sredstvo za čišćenje lica. Ručnik će pomoći u procesu eksfolijacije mrtvih stanica kože. Nakon toga slijedi umivanje u mlakoj vodi. Nakon ovoga će vaše lice biti osvježeno, a vi ćete se osjećati puno bolje.

Piling za čišćenje lica

Postupak eksfolijacije mrtvih stanica kože može često uzrokovati iritaciju kože. Žene koje imaju problematičnu i vrlo masnu kožu trebaju ovaj postupak izvoditi svaka tri do četiri dana. Ako imate suhu kožu, tada trebate eksfolirati mrtve stanice kože svakih sedam do deset dana. Stručnjaci su predložili nekoliko sastojaka koji su se pokazali kao jako dobra sredstva za ekfolijaciju. Neka od tih sredstava su i enzimi papaje, enzimi ananasa ili pak alfa hidroksilna kiselina. Među alfa hidroksilne kiseline spadaju mliječna kiselina i glikolna kiselina. Dermatolozi širom svijeta žele istaknuti važnost eksfolijacije za našu kožu.

Toneri za kožu

Toneri su jako dobro sredstvo koji vašem licu vraćaju onaj predivan prirodni sjaj. Tonere možete nabaviti u drogerijama i ljekarnama. Prilikom kupnje tonera trebate pripraziti na sastav tonera. Toneri trebaju sadržavati antioksidantne sastojke kao što je vitamin C. Vitamin C je jako dobar sastojak koji će vašoj koži dati sjaj i njegu koja joj je potrebna. Ako imate masnu kožu, tada trebate potražiti tonere koji sadržavaju alkohol, kako bi uklonili višak masnoća sa površine kože. Vrlo je važno da i sperete toner sa kože kako predugo stajanje na koži ne bi aktiviralo lojne. žlijezde tijekom dana.

Serum za njegu kože

Redovito nanošenje seruma nije samo nešto što trebate učiniti kada se sjetite ili kada vam je koža u vrlo lošem stanju. Nanošenje seruma trebate obavljati redovito, jer je to jedan vrlo važan korak u dnevnoj rutini njege kože, a pogotovo problematične kože. Serumi inače rezultiraju ciljanim poboljšanjem kože. Ovo se pogotovo odnosi na unutarnje slojeve kože, dakle serumi poboljšavaju komplekciju kože u dubini. Dermatolozi su dokazali da serum donosi savršene rezultate na više razina kože, upravo zbog tog svog svojstva što lako može penetrirati u dublje slojeve. Serum je upravo iz ovog razloga bolji od hidratantne kreme.

Kozmetičari, najbolji prijatelji vašoj koži

Posjete kozmetičaru su jako dobar način da vašu kožu osvježite u potpunosti. Iako nam se često čini da su ti posjeti jako skupi, jednostavno prijeđite na malo jeftinije proizvode za njegu kože i moći ćete si na kraj mjeseca priuštiti odlazak kod kozmetičara. Kozmetički saloni su inače jako dobar način da brzo osvježite svoje lice. A osim toga, nema ničega lošeg u tome da pola sata dnevno posvetite uživanju.

Priča o dvije hidratantne kreme

Hidratantna njega vašeg lica se treba sačinjavati o dvije vrste sredstva za hidratiziranje kože. Prvo sredstvo je za hidratiziranje kože preko noći, a drugo preko dana. Razlog tomu leži u činjenici da preko noći vaša koža zahtijeva puno više sastojaka za hidratizaciju nego preko dana. Neki od sastojaka koje možete pronaći u kremama i losionima za hidraziaciju kože sadrže retinol koji je jako osjetljiv na svjetlost dana. Rekao dana bi trebali koristiti kremu za hidratizaciju kože koja u sebi sadrži i visoki faktor za zaštituod sunca. Na ovaj način vaša će koža biti zaštićena i preko dana i preko noći.

Moć tuširanja

Nije sve u tome da ste čisti i da mirišete. Prilikom tuširanja trebate koristiti šampon koji u sebi sadrži sredstvo za njegu tijela i sredstvo za čišćenje. Sredstvo za tuširanje treba također sadržavati i alfa hidroksilne kiseline.

Brijanje

Nježnije sjajne noge su predivne,sve dok se ne počnete redovito brijati. Brijanje je neophodni oblik eksfolijacije kože. Upravo zbog toga ne smije pretjerivati s time. Jednom kada pretjerate sa eksfolijacijom, suočit ćete se sa oštećenom i suhom kožom. Nemojte se prečesto brijati i prilikom brijanja koristite sredstvo koje je više kremasto, a ne pjenasto.

Hidratacija kože nakon tuširanja

Na ovaj način ćete spriječiti pojavu suhe i oštećene kože. Redovita hidratacija kože nakon tuširanja će poboljšati teksturu i ton same kože. Vrlo je bitno da odaberete dobre sastojke i uživajte u svojoj predivnoj koži.

J.B.

Komentari