Njega osjetljive kože vrata

Njezi lica većina nas posvećuje puno vremena dok osjetljivu kožu vrata zaboravljamo. A upravo je to, zajedno...

Njezi lica većina nas posvećuje puno vremena dok tanku i osjetljivu kožu vrata zaboravljamo. A upravo je to, zajedno s rukama i podočnjacima prvo mjesto na kojem će se pojaviti vidljivi znaci starenja. Koža na vratu mnogo je tanja nego na ostalim dijelovima tijela, a sadrži i manje lojnih žlijezda pa se stoga lakše suši i sklonija je boranju.

Vrat je sastavljen od složenih mišića koji se starenjem i izostankom odgovarajućih vježbi opuštaju pa koža gubi gipkost i čvrstoću. Opuštena koža vrata može biti nasljedna ili posljedica velikih promjena težine. Jednako kao lice i ruke, vrat je gotovo uvijek izložen vremenskim utjecajima - suncu, vjetru i hladnoći, a sve to utječe na brže starenje.

Njega vrata

Vrat treba istu vrstu njege kao i lice: čišćenje, vlaženje i peeling. Kozmetičari preporučuju da svoju uobičajenu njegu lica proširite na vrat i grudi. Uklanjanje odumrlih stanica na vratu potrebno je barem jednom mjesečno. Što je koža suša to ih je češće potrebno uklanjati. Spriječiti štetu je očito bolje nego liječiti, no ako već imate bore i mali podbradak, pravilnom njegom možete izbjeći da stvari krenu nagore.

Tankoj koži na vratu potrebna je njega

Proizvodi koji su posebno namijenjeni njezi vrata obično su gušći nego uobičaje kreme. Oni daju vlažnost suhoj i tankoj koži, čine je glađom i elastičnijom te sprečavaju stvaranje bora. Izlaganje suncu najveći je krivac za prerano starenje pa zato uvijek upotrebljavajte kreme sa zaštitnim faktorom. Vruće kupke i parfemi mogu također štetiti koži na vratu.

Njegovanje vrata kremama i maskama je jedno, no ništa ne izgleda gore nego podloga za puder koja završava na bradi posebice ako je proizvod koji koristite nešto tamniji od vašeg tena. Najbolje je upotrijebiti nijanse koje su gotovo nevidljive kada se nanesu i koje se lagano pretapaju u područje vrata.
 

Komentari