Veliki Pampers izazov

Nove Pampers Active Baby-Dry pelene

Pampers je povodom svog 55. rođendana predstavio svoju najveću inovaciju: nove Active Baby-Dry pelene koje imaju 3 upijajuća kanalića i posebno su dizajnirane kako bi bebama osigurale i do 12 sati suhoće.

Bebe se od sada mogu ujutro buditi jednako suhe kao i kada su navečer zaspale.

Nove Pampers Active Baby-Dry pelene imaju 3 inovativna upijajuća kanalića koji osiguravaju suhu pelenu i do 12 sati tijekom noći. Neven Kružljak iz Pampersa kaže: Nove Active Baby-Dry pelene s 3 upijajuća kanalića dizajnirane su da ravnomjerno raspoređuju vlažnost preko cijele pelene i zadržavaju je unutar pelene osiguravajući do 12 sati suhoće. Pampersova Active Baby-Dry pelena ravnomjerno raspoređuje apsorbiranu tekućinu pritom zadržavajući svoju strukturu, što u konačnici znači da pelena ne mijenja svoj oblik pa ujutro bebu ne nalazimo u mokroj peleni koja visi između njezinih nogica. Bebe se sada bude jednako suhe kao i kada su navečer zaspale.

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr.med. specijalista pedijatar, gošća predstavljanja novih Pampers Active Baby- Dry pelena, objasnila je kako mokra pelena ima velik utjecaj na kvalitetu dječjeg sna: bebe pola svoga dana provode spavajući, a noć za njih zna biti prilično aktivno vrijeme. Bebe često znaju nositi istu pelenu i do 12 sati preko noći, a ta bi pelena trebala upiti tekućinu u omjeru od 2 -3 bočice mlijeka. Kako bi se osigurao neprekinut bebin san, važno je odabrati dobru pelenu koja može tijekom čitave noći upijati i zadržavati tekućinu kako bi bebina koža ostala suha. Neprekinut i kvalitetan san neophodan je za zdrav razvoj beba.

Na predstavljanju novih Active Baby- Dry pelena Marijana Batinić ukratko je objasnila kako ona, baš kao i svi drugi roditelji malih beba, veliku brigu vodi o tome da njezina beba spava mirno i neprekinuto. Tome uvelike pomaže priča za laku noć, poljubac prije spavanja, meka i udobna pidžama i naravno, čista pelena koja će im omogućiti suh i ugodan san. Marijana posebnu pažnju poklanja odabiru pelene jer kako kaže: ako se beba ujutro probudi u mokroj peleni, sav je trud bio uzaludan.

Neven Kružljak na predstavljanju novih Active Baby-Dry pelena izveo je eksperiment i pred gostima pokazao čudesnu moć upijanja koje Active Baby-Dry pelene imaju. Pampers je tako za svoj 55. rođendan odlučio razveseliti sve mame i bebe poklanjajući im neprekinuti san kroz čitavu noć. Za ostatak čarobne rođendanske atmosfere pobrinuo se mađioničar koji je svojim trikovima zabavljao sve velike i male goste još dugo nakon što je službeno predstavljanje završilo.

O novim Pamper Active Baby-Dry pelenama:

Nove, poboljšane Pampers Active Baby-Dry pelene pomažu bebama da se bude jednako suhe, kao kada su navečer zaspale i to zahvaljujući idućim svojstvima:

 • 3 upijajuća kanalića: pomažu ravnomjerno apsorbirati tekućinu što znači udobniju i tanju pelenu
 • Fleksibilne strane: osiguravaju odlično prijanjanje i sprječavanje curenja
 • Upijajuća mikro zrnca: unutarnji sloj pelena s mikrozrncima koji upija i zadržava vlažnost i do 12 sati
 • Suhi sloj: Upija vlažnost i zadržava je dalje od bebine kože
 • Mekane poput pamuka*: gornji sloj pelene, prvi do bebine kože, mekan je i suh tijekom čitave noći
 • Prozračnost: zrak cirkulira oko bebine kože

* Proizvod ne sadrži pamuk

Zašto je suhoća preko noći važna:

 • Noću bebe znaju biti prilično aktivne pa je suhoća pelene važnija nego inače.
 • Bebe gotovo pola svoga vremena provode spavajući.
 • Iako se tijekom dana pelene mijenjaju u prosjeku svaka 4 sata, noću se od pelena očekuje da može izdržati i do 12 sati bez mijenjanja.
 • Tokom dana u pelenama se nalazi oko 150 ml mokraće kod svakog mijenjanja. Tijekom noći, bebe u prosjeku mokre 3-4 puta.
 • Oko 240 ml mokraće, prosječna je količina koju noćna pelena mora upiti.
 • Za vrijeme sna, bebina koža i dalje je osjetljiva na dodir, bol i temperaturu pa stručnjaci vjeruju da promjene poput vlažnog okruženja mogu utjecati na kvalitetu bebina sna.

Zdrav san za zdrave bebe:

Stručnjaci se slažu da količina sna utječe na djetetov razvoj na mnogim razinama. Čvrst i kvalitetan san povezuju se s pozitivnim razvojem posebno na razinama:

 • fizičkog i kognitivnog razvoja
 • dnevnog raspoloženja
 • društvenosti/ socijaliziranosti djeteta

Komentari