Male tajne velikih ljepotica

Kako zablistati bez obzira na sve, pomoći će vam nekoliko malih kućnih trikova.

Kućni peeling

Uzmite žličicu tekućeg meda i žličicu mljevenih badema. Napravite smjesu i umasirajte na lice, te isperite  vodom. Ovaj će, uistinu sladak recept, izgladiti vašu kožu, a da ne iritira, upravo zbog toga što je med ključan sastojak velikog broja krema za njegu kože.

Limunom protiv dlačica

Upravo ste se depilirali? Polovicom limuna brzo premažite predjele kože s kojih ste odstranili dlačice. Limunska kiselina sprječava pojavu prištića, a dokazano je u sebi ima svojstva koja usporavaju rast dlačica. Imajte na umu, međutim, da je limunska kiselina podosta jaka pa ako imate osjetljivu kožu pažljivo ju koristite.

Maska za čišćenje

Nije na odmet imati kod kuće malo kaolina. Kaolin je vrsta gline koja se prodaje vrećicama, a može se pronaći u prodavaonicama prirodnih proizvoda. Ta fina, masna glina važan je sastojak mnogih recepata za ljepotu. Da biste očistili kožu, pomiješajte dvije žlice kaolina s malo mineralne vode kako biste dobili gustu masu. Stavite je na lice i držite 10 minuta, zatim dobro isperite.

Čišćenje parom

U posudu stavite toplu mineralnu vodu i dodajte ružine vodice ili vodice od različka. Nadvijte se nad posudu i prekrijte glavu ručnikom. Odlično je za čišćenje lica poslije skidanja šminke uvečer i za osvježenje kože ujutro. Vaša koža će nakon primjene ove smjese izgledati podatno i zdravo.

Očistite lice majčinom dušicom

Ne trošite novac za čišćenje lica kod kozmetičarke. U maloj posudi zakuhajte vodu i dodajte veliki stručak majčine dušice. Glavu stavite nad posudu i pokrijte je ručnikom. Ostanite nad parom 10 minuta. Obrišite lice i nanesite neku hidratantnu masku.

Pivo za obujam kose

Kosa vam je tanka i frizura se ne održi dugo? Posljednju vodu za ispiranje zamijenite čašom piva. Kosu dobro obrišite ručnikom, polako je raščešljajte i stavite uvijače. Sušite kao i obično. Ne brinite, miris piva nestat će pri sušenju, a kosa će na ovaj način dobiti na volumenu.

Hranjiva maska

Pomiješajte žumanjak, malo maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Nanesite na lice i držite 15 do 20 minuta. Dobro isperite. Ova će maska nahraniti vaše lice i pružiti mu svu potrebnu njegu.

L. K.

Komentari