Njega ruku

Sredstva za pranje i čišćenje oštećuju kožu ruku pa one postaju crvene, ispucane, suhe i hrapave...

Krema za rukeSredstva za pranje i čišćenje oštećuju kožu ruku pa one postaju crvene, ispucane, suhe i hrapave. A mi bismo ipak željele da su naše ruke glatke, nježne i njegovane. Rukama je potrebna intenzivna njega jer su neprestano izložene različitim štetnim utjecajima. Gornji sloj kože ruku vrlo je tanak. Prirodni zaštitni sloj pranjem se gubi i teško se obnavlja. Vanjski utjecaji, poput agresivnih sredstava za čišćenje, UV zraka i hladnoće, izazivaju gubitak masnoće i vlažnosti. Da biste to izbjegli morate se unaprijed pobrinuti da ih na svaki način zaštitite.


Ruke perite samo blagim sapunom, najbolje dječjim, a oprane ruke dobro osušite. Ako to propustite, isparit će ostatak vlage, a s njom i vlaga što je sadrži sama koža. Potom dobro utrljajte kremu i nastojte da ona sadrži sastojke koji gode koži kao što su aloe vera (daje koži vlažnost), te panthenol i bisabolob (koji djeluje smirujuće), vitamin E (sprečava stvaranje staračkih pjega) i jojoba i bademovo ulje (zagladuje kožu).

Lijepe ruke

Dobre su i kreme koje sadrže keratin, kojega ima i u noktima, pa mazanje takvom kremom čini nokte elastičnijima i manje lomljivima. Ruke nemilosrdno otkrivaju pravu ženinu starost, a odaju je sitni nabori mrlje. Zbog toga mnogi proizvođači u kreme za ruke dodaju zaštitni faktor protiv UV zraka. Ako su vam ruke ispucane i grube, pokušajte ih oporaviti posebnim kremama koje sadrže riblje ulje. Namažete li ih takvom kremom, koža ruku u trenu će postati glatka.

Komentari