Kako uklopiti poslovni i obiteljski život?

Vrlo je teško u današnjem užurbanom tempu uklopiti poslovni i obiteljski život. Iako je jako važno da radite kako bi svojoj obitelji omogućili financijsku stabilnost, vjerojatno ćete osjećati krivnju što ste na poslu a ne doma.

Vrlo je teško u današnjem užurbanom tempu uklopiti poslovni i obiteljski život. Iako je jako važno da radite kako bi svojoj obitelji omogućili financijsku stabilnost, vjerojatno ćete osjećati krivnju što ste na poslu a ne doma. Ovdje smo priredili par savjeta kako bi napravili što bolji balans između ove dvije stvari.

posao i obitelj

Uključite svoju obitelj u radno vrijeme. Na putu za posao umjesto da vaša djeca idu javnim prijevozom, odvezite ih do škole. To će vam pomoći da provede još par minuta s njime prije posla. Ako su vaša djeca primorana ići autobusom jer ih ne možete voziti zbog daljine posla, sjednite s njima i pričekajte autobus. Za to vrijeme možete popiti kavu te provesti još kvalitetnog vremena s njima. Ako radite u blizini škole, svoj ručak pokušajte uskladiti sa odmorom vaše djece, pa skupa provedite stanku za ručak.

Ako idete u teretanu, umjesto toga izađite sa svojom djecom van na igralište. Ako imate stariju djecu, natjerajte ih da se obuju, izvuku iz sobe i da skupa idete u šetnju. To će biti spajanje ugodnoga s korisnim.

Ostavite posao na poslu a vrijeme koje provedete doma neka bude vrijeme za obitelj. Ako je moguće nemojte donositi nikakav posao kući. Umjesto toga, okupite cijelu obitelj, skupa radite večeru, to će svakako biti zabavno za sve. Važno je djecu uključiti u kućanske poslove, na taj način više vremena provodite s djecom, a posao će biti obavljen. Nakon što naprave posao, nagradite ih. Nemojte dopustiti da odu spavati bez da su napisali svu zadaću. Kada je dijete otišlo spavati, uzmite vremena za vas i vašeg partnera. Pogledajte film, odigrajte neku igru.

Uzmite vremena za sebe. Ne možete cijeli dan radili i obavljati kućanske poslove bez da ostavite malo vremena za sebe. To vam je prijeko potrebno ako želite napraviti nešto. Počastite se opuštajućom kupkom ili nečim drugim što vas opušta.

Komentari