Što odjenuti na razgovor za posao?

Poznata je činjenica je prvi dojam ono što se najviše primijeti. Osim neophodno lijepo složenog životopisa i molbe, odjevna kombinacija u kojoj se pojavite igra vrlo važnu i može jako utjecati na konačnu odluku za dobivanje posla.

Potrebno je samo nekoliko trenutaka da neko stekne prvi dojam o vama. To se vrlo lako pročita po govoru vašeg tijela, ponašanju i načinu na koji ste odjeveni.

Stvaranje pozitivnog prvog dojma je vrlo bitno, bez obzira u kojem se smjeru kreće vaša karijera. Čist i uredan fizički izgled je neophodan, jer je on samo osnova koja ne samo da govori puno o vama, zračiti ćete sa samopouzdanjem, što je ključna stvar kako ostaviti dobar prvi dojam.

Razgovor za posao može biti vrlo stresan i vrlo je važno da odaberete na vrijeme odjeću koju ćete odjenuti taj dan. Način na koji se odijevate za taj razgovor, jako ovisi o prirodi posla kojim se bavi ta potencijalni poslodavac.

Odijelo u jednostavnoj običnoj boji, bijela košulja, fini nakit, te par finih i jednostavnih štikli bi trebalo biti dovoljno. Ako tražite posao u društvenom okruženju, zdravstvu ili nečem što ima veze sa djecom, možete spojiti ugodno s korisnim i odabrati prirodne, udobne materijale i pastelne boje. Posao vezan za trgovinom također zahtijeva uglađenost i eleganciju.

Ako idete na razgovor za posao vezan za marketing i promociju, tada vam je dopušteno da malo izrazite svoju originalnost. Ista stvar se može primijeniti kada se radi o poslovima vezanih uz umjetnost. Ipak, koliko god se mogli osjećati ugodno u odjeći kada idete na razgovor za neki od gore navedenih poslova, nemojte pretjerivati jer vam to može nanijeti više štete nego koristi. Dobar ukus i originalnost u kombinaciji trebaju nadopunjavati jedno drugo. Uvijek možete dodati malo kreativnosti korištenjem jedinstvenih modnih dodataka.

Dvije osnovne stvari koje morate uzeti u obzir su kroj i boje vaše odjeće. Izbjegavajte provokativnu odjeću koja previše otkriva, kao što su vrlo kratke suknjice, vrlo uske majice i hlače, te duboki dekolte. Suknje i haljine do koljena, te hlače i košulje predstavljaju jedne od najsigurnijih odjevnih predmeta. Što se tiče boja, držite se neutralnih boja, kao što je crna, bijela, siva ili neka pastelna boja. Kombinacija bijele i crne odjeće će izgledati vrlo sofisticirano i elegantno. Možete odabrati predivnu odjevnu kombinaciju koja se sastoji od duboke uske suknje do koljena, bijele košulje, remena i crnih štikli. Za one žene koje nisu veliki ljubitelji suknji, možete ju zamijeniti elegantnim crnim hlačama.

Kao što smo već napomenuli, odabir odjeće treba biti odraz vaše osobnosti. Postoji li što bolje od odabira modnih dodataka koji će pokazati vaš osobni stil. Vrlo je važno da ne pretjerujete s prevelikim nakitom, presvijetlim i izazovnim bojama, ključ je u umjerenosti. Jedini neophodan dodatak je ručni sat.

Još jedan detalj koji zahtijeva vašu pažnju je obuća. Pokušajte izbjeći previsoku petu jer mogu biti vrlo neudobne, a samim time ćete izgubiti eleganciju hoda. Najbolje su jednostavne cipele, preporučljivo crne boje.

Za frizuru i šminku koristite jednaka pravila jednostavnosti i pokušajte postići što prirodniji izgled. Nema potrebe da na razgovor za posao nosite žarko crveni ruž. Uredno i čisto trebaju biti dvije riječi koje opisuju šminku i frizuru. Nanesite umjerenu dozu vašeg omiljenog parfema i samouvjereni krenite u nove pobjede.

Komentari