Kako se riješiti prištića?

Zašto se baš uvijek kada imamo neki poslovni sastanak ili posebnu večeru pojavi jedan ili čak više prištića? Ne brinite, niste jedini kojima se to događa, milijuni ljudi diljem svijeta imaju isti problem.

Žene svih godina imaju problema sa mrljama i drugim nepravilnostima na licu, da bi stvar još bila gora, ne postoji dokazana učinkovita metoda rješavanja ovog problema. No postoji nekoliko savjeta kako da barem malo ublažiti nenadanu pojavu „starog neprijatelja“ iz doba adolescencije.

Imajte strpljenja

Nažalost, većina mrlja i prištića ne nestaju preko noći, nekada je potrebno malo truda i raznih kozmetičkih preparata da ih trajno uklonite s vašeg lica. Međutim, trebate imati jako puno strpljenja, jer što više izdržite da ih ne istiskaste ili probijete to će prije nestati.

Nemojte tiskati prištiće!

Tiskanje prištića može uzrokovati gadne infekcije, pa čak i trajno unakaziti lice. Tako da, ako stvarno nije nužno, pokušajte suzbiti želju da ga istiskaste ili probijete.

Budite umjereni kada nanosite kremu za isušivanje

Unatoč tomu što kažu na reklamama, krema za isušivanje ne pomaže puno oko prištića, osim što isuši lice. Ovakve kreme neće vam pomoći da prištić magično nestane, a čak je i upitno koliko ih je dobro koristiti. Ako ju već nanosite nanesite isključivo na mjesto na kojem se prištić pojavio.

Koristite korektor

Korektor vam može pomoći da stopite prištić sa licem, tako da ga doslovno prebojate, ali vodite računa da korektor ne smije sadržavati ulja, te da treba imati antibakterijska svojstva.

Komentari