Korektor za prikrivanje malih nepravilnosti na licu

Kako izbrisati podočnjake nakon probdjevene noći? Prištić vam je izbio nekoliko sati prije izlaska? Ublažiti crvenilo na obrazima? Podloga i puder nisu za to dovoljni...

Kako izbrisati podočnjake nakon probdjevene noći? Prištić vam se pojavio nekoliko sati prije izlaska? Ublažiti podočnjake? Podloga i puder nisu za to dovoljni, ali malo korektora uspješno će prikriti ovakve nedostatke.
Novi proizvodi za prikrivanje nedostataka tena obogaćeni su sastojcima koji njeguju kožu. Mogu se upotrebljavati svakodnevno, ne sprječavaju disanje kože i ne uzrokuju neželjene promjene. Važno je samo odabrati odgovarajući proizvod. Da li se korektor nanositi ispod ili iznad podloge za puder? Moguće je i jedno i drugo, ovisno o vrsti korektora i vrsti nedostatka. Nanosite li korektor prije podloge, treba ga dobro razmazati, prekriti tankim slojem podloge i, ako je potrebno, fiksirati puderom u prahu. Ako ste navikli korektor nanositi nakon pudera, poslužite se malim trikom: na lice nanesite podlogu, potom korektor (vodite računa da se ne vidi prijelaz) i na kraju na mjesto gdje ste nanijeli korektor pritisnite jastučić prethodno namočen u puder.

Prekrivanje prištića
U borbi protiv prištića idealno bi bilo da uvijek pri ruci imati neko antiseptičko sredstvo ili kremu s glinom koja ih isušuje.
Dosadne i naporne prištiće ponekad jednostavno morate prikriti: najprije stavite gotovo nevidljivi sloj podloge, potom malo korektora i na kraju puder u prahu. Drugi način: kistom na prištić nanesite malo podloge za puder, pustite da se osuši i ponovite nekoliko puta. Ako se na vrhu prištića stvorila krasta, najbolje je na nju ne stavljati ništa jer će biti još vidljivija.

Korektor za lice

Tamni podočnjaci
Smeđe podočnjake najbolje će prikriti korektor s primjesom ružičaste boje, a za plavo-ljubičaste podočnjake potreban je žuto-narančasti korektor. Nanosi se sasvim mala količina, a najbolje će se zavući u sitne nabore kože ako ga lagano nanesite tapkajući vrhovima prstiju. Preko toga se nanosi sasvim tanki sloj podloge za puder i na kraju se sve fiksira puderom u prahu.
Vrećice ispod očiju gotovo je nemoguće sakriti. Može ih se malo ublažiti korektorom bež boje za pola nijanse svjetlijim od prirodne boje kože, i to na donjem rubu vrećice, nikako uz trepavice.

Kapilare i crvenilo
Zeleni korektor idealan je za prikrivanje crvenila i kapilara, vodite računa da zeleni korektori daju tenu sivkasti ton i pomažu samo ako se preko njih nanese podloga za puder koja dobro pokriva.

Tamne mrlje
Najbolje će ih prikriti slojevito nanesena kompaktna podloga za puder: na mrlju stavite dva tanka sloja podloge. Važno je podlogu dobro razmazati tako da prijelaz ne bude vidljiv.

Komentari