Zaštitite svoju kožu od mitesera preko ljeta

Zadnje studije pokazuju da se prištići, akne i miteseri najviše pojavljuju preko ljetnih mjeseci. To je posljedica nakupljanja prljavštine i masne kože.

Zadnje studije pokazuju da se prištići, akne i miteseri najviše pojavljuju preko ljetnih mjeseci. To je posljedica nakupljanja prljavštine i masne kože. Drugim riječima miteseri se najviše pojavljuju preko ljeta kad se možda opustimo i manje vodimo računa o čistoći kože. S druge strane miteseri se pojavljuju tijekom hormonskog poremećaja u našem tijelu, a najviše eskaliraju tijekom ljeta.

Miteseri i sunce
Subbotina Anna/Shutterstock.com

Nikada dovoljno brige o njezi kože, u nastavku su savjeti kako do lijepe i njegovane kože:

  1. Izbjegavajte izloženost suncu zbog štetnog ultraljubičastog zračenja. Ultraljubičasto zračenje može pogoršati vaše stanje s miteserima i aknama. Prije izlaganja suncu nanesite kremu za lice s visokim zaštitnim faktorom namijenjenu njezi kože lica i nosite šešir s velikim obodom, na taj način će vaša koža biti zaštićena. 
  2. Umivajte se dva puta dnevno, perući lice kontrolirate masnoću koja izbija, te znoj. Iako smo maloprije naveli da treba umivati lice, nemojte pretjerivati s time, da vam se stanje ne bi pogoršalo, dva puta dnevno je dovoljno.
  3. Izbjegavajte brisanje znoja, bolje se umijte. Brisanjem znoja ne skidate ga sa lica nego znoj ulazi u pore, što je još gora solucija.
  4. Lice održavajte vlažnim, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.
  5. Koristite kozmetičke proizvode koji nisu na bazi ulja kako bi izbjegli pojavu mitesera.
  6. Za tretiranje mitesera tijekom ljetnih mjeseci, koristite prirodna sredstva. Iako postoje tri vrste tretmana, kemijsko, medicinsko i prirodno, pokušajte se opredijeliti za prirodno. Najbolje je izložiti lice vrućim parama, jer će otvoriti pore i očistit kožu od toksina. Med je također vrlo dobro sredstvo za čišćenje mitesera, zbog svojeg antibakterijskog svojstava.

Komentari