studio online/Shutterstock

Kako se motivirati nakon prekida

Svaki prekid je bolan, no treba smoći snage i pronaći motivaciju kako krenuti dalje u nove pobjede.

prekid nikada nije lagan, no pronalazak sreće nakon prekida je neophodan da možete krenuti dalje. Za vas smo priredili nekoliko savjeta kako se možete motivirati nakon prekida i ponovno otkriti sve ljepote života.

Odolite želji da ga kontaktirate

Ako nije prošlo puno vremena od bolnog prekida, zasigurno ćete osjetiti vrlo jaku potrebu da ga nazovete samo da mu glas čujete. Naš vam je savjet da prije nego što to učinite dobro razmislite od tome, jer je zasigurno postojao neki razlog prekida. Nećete moći krenuti dalje ako ga neprestano zovete kao da se ništa nije dogodilo. U ovom razdoblju se oduprite potrebi da ga nazovete, tu potrebu usmjerite prema druženju sa prijateljima ili se posvetite nekom hobiju.

Oprostite i probajte zaboraviti

Ovo se smatra jednim od najboljih načina kako da krenete dalje. Ako ste shvatili da je vrijeme da krenete dalje, nemojte si postavljati pitanja: kako? Zašto? Što bi bilo, kad bi bilo? Pokušajte oprostiti svom bivšem partneru. Kako bi to uspjeli sjetite se svih lijepih sjećanja koje ste dijelili i riješite se onih loših. Opraštanje će vam pomoći da se bolje osjećate i da vam se vrati samopouzdanje.

Izrazite svoje emocije

Prvih nekoliko dana nakon prekida je najteže razdoblje, jer je vrlo teško prilagoditi se novom samačkom životu. U ovom razdoblju oslobodite svoje emocije, ako vam se plače, slobodno plačite. Možete također slušati pjesmu koja će vam pomoći da budete bolje jer se u ovom razdoblju možete poistovjetiti sa emotivnim stihovima. Na kraju dana bi trebali osjetiti da vam se samopouzdanje vraća.

Budite zaposleni

Počnite raditi stvari koje želite, nakon prekida imate puno više vremena koje možete iskoristiti za sebe. Niti u jednom slučaju nemojte se odreći svojih strasti ili hobija, ovo je savršeno vrijeme da im se opet u potpunosti posvetite. Pokušajte isplanirati što više aktivnosti kako bi vam prolazilo vrijeme, i tako zacijelilo rane.

J.B.

Komentari