10 pravila za dobru vezu

Vezu je jako važno održavati i njegovati. Bez obzira koliko vaši osjećaji bili jaki, ako prekršite osnovna pravila zdrave veze, možete ostati bez ljubavi vašega života.

Vezu je jako važno održavati i njegovati. Bez obzira koliko vaši osjećaji bili jaki, ako prekršite osnovna pravila zdrave veze, možete ostati bez ljubavi vašega života. Psiholozi kažu da se pridržavate ovih deset pravila koji će pomoći da vaša veza bude kvalitetna, dobra i da potraje.

Ljubavni odnos
auremar/Shutterstock.com

1. Poljubac - Svaki dan ako se zajedno budite nježno se prislonite uz vašeg partnera i lagano ga poljubite. Poljubac je najbolji način da krenete u dan.

2. Komunicirajte – ako želite znati što je vašem partneru na umu, neustručavajte se pitati. Potrudite se da uvijek ima komunikacije.

3. Bez laži – najveća pogreška, koji ljudi u vezi čine, jest laganje. Ovo se posebno odnosi na osjetljive početke veze. Laži kad tad isplivaju na površinu, uništavaju povjerenje, te na kraju razaraju poštovanje i ljubav.

4. Govoriti „žao mi je“ – jedno od mnogih pravila za sretnu vezu je reći „žao mi je“. Nemojte se obazirati tko je u pravu, a tko nije. Naučite popustiti.

5. Vodite brigu o svom zdravlju i ljepoti – ne uzimajte partnerovu ljubav zdravo za gotovo. Vodite računa kako izgledate i kako se osjećate. Ne samo da ćete ga uvijek privlačiti, nego ćete imati dovoljno samopuzdanja da ne budete ljubomorni ili frustrirani.

6. Svađajte se ljubazno – svađe su vrlo dobre za vezu, jer one rješavaju frustracije i stimuliraju pronalaženje rješenja. Prilikom svađe uvijek budite ljubazni i poštujte svog partnera.

7. Osigurajte vrijeme za maženje – potrebno vam je nekoliko sekundi da bi vam cjeli dan bio bolji. Zagrljaji, poljupci uvijek puno znače.

8. Ponudite – ako želite primiti, prvo ponudite. Ne postoji mjesto za sebičnost u vezi, stoga uvijek morate biti spremni dati, pa čak i ako ništa ne dobijete za uzvrat.

9. Nemojte se žaliti – budite pozitivni i nemojte se žaliti na sve u vašem životu. Ako baš morate skinuti teret s duše, pričajte s prijateljem. Ako je potrebna promjena u vezi, tražite riješenje, ne milost.

10. Budite avanturističkog duha – dosada nije jedna od stvari koje vaša veza treba. Radite nešto skupa, učite novi jezik, putujte, vodite ljubav na ludim mjestima.

Komentari