Kada prekinuti ljubavnu vezu?

Bez obzira kako započnu ljubavne veze najčešće prije prekida prolaze kroz razdoblje dugotrajnog umiranja.

Bez obzira kako započnu ljubavne veze najčešće prije prekida prolaze kroz razdoblje dugotrajnog umiranja. Biti u trajnoj vezi uopće nije lagana stvar. Potrebno je činiti uzajamne kompromise, poštovati jedno drugo, dijeliti zajedničke interese, a tu je, svakako, i obostrana privlačnost. Ukoliko nešto od nabrojenog nedostaje, vaša veza je osuđena na velike probleme.

No, znate li kada je uistinu potrebno učiniti prekid? To najčešće nije lako odlučiti, jer sigurno je da ste u vašu vezu uložili puno vremena i emocija. Psiholozi su ustvrdili četiri razloga zbog kojih parovi najčešće prekidaju. Nemojte ponoviti tuđe greške.

1. Fizičko zlostavljanje: udaranje, šamaranje, naguravanje. Ako ste danas nekoga povrijedili na taj način, ili ste bili povrijeđeni, došlo je vrijeme da prekinete vezu.

2. Verbalno zlostavljanje. Često je prisutno u brojnim vezama, pogotovo u onima kod mlađih osoba. Ukoliko se takav način komunikacije ne prekine u samom začetku, on ostaje stalno prisutnim tokom čitave veze.

3. Nedostatak poštovanja. Ukoliko u vašoj vezi ne postoji uzajamno poštivanje, onda to zasigurno nije zdrav odnos, a ne postoji ni nada da će to vremenom postati.

4. Nepovjerenje. Ako ne vjerujete osobi koju volite, ili obrnuto, pokušajte samo zamisliti koliko će to sukoba i neprospavanih noći izazvati.

Slomljeno srce
 

Komentari