Yuri Arcurs/Stockimages

7 trenutaka koji mogu poboljšati ili uništiti vašu vezu

Samo trenutci vam mogu pomoći da vidite postoje li ikakve šanse da ta veza bude sretna za oboje

U svakoj vezi između dvije osobe postoje trenutci koju mogu biti prekretnica u toj vezi. Ovakvi trenutci mogu vam pomoći da vidite postoje li ikakve šanse da ta veza bude sretna za oboje. Za vas smo danas priredili popis od sedam takvih trenutaka koji mogu poboljšati ili pak uništiti vaš odnos. Pobrinite se da povedete pažnju o takvim trenucima:

Prvi poljubac

Vaš prvi poljubac je kamen temeljac i početak povijesti vaše nadamo se buduće obitelji koju ćete kasnije prepričavati svojoj djeci. Povedite računa da sve bude u redu i da ne napravite nekakvu glupost prilikom ovog „Povijesnog trenutka“.

Kada prvi puta prespavate skupa u doslovnom smislu

Pošto spavanje skupa ima dvojako značenje, ovaj puta se to odnosi na doslovno spavanje u istom krevetu bez spolnog odnosa. Ovo je jedan od kritičnijih trenutaka koji može uvelike poboljšati vašu vezu ili ju pak katastrofalno završiti. Povedite računa o tome da ćete u budućnosti činiti svaku večer. Bilo bi jako dobro da dobro pazite na neke „sitnice“ kao što je vrlo glasno hrkanje ili pak mjesečarenje. Ako ste zadovoljni prvom večeri spavanja, možda je vaš dragi vrijedan da čak skupa uložite u malo veći krevet.

Odlazak na prvo vjenčanje kao par

Kada se radi o tome kako dobro definirati određene trenutke u vezi, prvo vjenčanje na koje ćete otići kao par, je jedna od najboljih definicija toga. Ako uspijete preživjeti bezbrojne zdravice u čast mladenaca, puno starih ljudi koji vas dolaze pozdravljati (ako ste na vjenčanju nekoga iz obitelji) i sjećaju se trenutaka kada ste bili mali, ili pak plesove koji su se plesali prije nego što ste se rodili pokušajte zamijetiti ponašanje vašeg partnera. Ako je vaš partner i dalje vrlo armantan čak i kada se vi počnete žaliti na bolove u nogama, vrlo je velika šansa da imate ispred sebe sretnu i svjetlu budućnost.

Razgovor

Razgovor o seksu je još jedan o trenutaka koji će definirati smjer u kojem vaša veza ide. Ovo je trenutak koji ćete možda htjeti odgoditi, no ipak prije ili kasnije ćete se morati suočiti s time. Kada pravo vrijeme dođe vrlo je važno da budete jako iskreni, jer će upravo ovaj razgovor biti kamen temeljac za vrlo veliki broj intimnih trenutaka koje ćete zajedno podijeliti. Imajte na umu da ništa se sakrijete od partnera jer će u jednom trenutku sve izaći na vidjelo, a to nikako neće biti dobro.

Poruka od njegove bivše ljubavi

Kada pričamo o temi koja može ojačati ili uništiti vašu vezu, ovo je jedan od kritičnih trenutaka koji može utjecati na to. Posegnete automatski za mobilnim telefonom kada osjetite vibracije i otkrijete da je došla poruka od neke ženske osobe. U ovome je najvažnije kakva će biti vaša reakcija na to. Da li odmah počnete kopati po povijesti poruka iako vas se to ne tiče? Da li ste se pronašli u trenutku da želite znati nešto o njegovoj povijesti? Način na koji ćete reagirati će vam reći puno o tome da li mu vjerujete, jer ako mu ne možete vjerovati sada, to i nije baš najbolji znak da će vaša veza biti jaka i neuništiva.

Stanovanje skupa

Vrlo visoko na popisu trenutaka koji mogu poboljšati ili pak uništiti vašu vezu je trenutak kada odlučite da ćete stanovati skupa. Jednom kada se uselite skupa u stan ili kuću, neki trenutci uzbuđenja koje ste imali prije nego ste odlučili stanovati skupa će neizbježno nestati i morati ćete se suočiti sa čudnim navikama i ritualima koji su vam možda promaknuli prije. Netko je jednom rekao da osobu najbolje upoznate kada vidite njihove navike u kupaonici. Da li će vaša veza uspješno prebroditi ovaj ispit?

Komunikacija

Kako vrijeme polako prolazi i brojka dana veze se polako povećava možete spoznati da komunikacija kakvu ste imali prije postaje sve teža i teža. Komunikacija je inače ključ za vrlo zdravu vezu i ako iskazivanje emocija razmišljanja postaje teže s vremenom, možda bi bila dobra ideja da nešto učinite po pitanju toga, jer ako ne učinite ništa vaša veza se može suočiti sa vrlo mukotrpnim i tužnim krajem. Svako od nas je barem jednom u svom životu doživio da je lošom komunikacijom izgubio osobu iz svog života, bilo da se radi o prijatelju ili partneru. Ipak, mi ne želimo reći da morate prisiljavati komuniciranje, jer ako ne ide, samo ćete si produžiti agoniju i udaljiti se jedno od drugoga to nikako nije dobro. Poštedite sebe i svog partnera ovakvih trenutaka, recite mu kako je i prekinite vezu te tako umanjite štetu.

J.B.

Komentari