9 super namirnica za zdravu i lijepu kožu

Za vas smo danas pripremili popis namirnica koje preporučuju svjetske zvijezde, dermatolozi, te vizažisti. Potrudite se da vaša koža sjaji iznutra hraneći ju esencijalnim vitaminima, mineralima te antioksidantima. Tajna lijepe kože je u hrani koju jedemo.

Za vas smo danas pripremili popis namirnica koje preporučuju svjetske zvijezde, dermatolozi, te vizažisti. Potrudite se da vaša koža sjaji iznutra hraneći ju esencijalnim vitaminima, mineralima te antioksidantima.
Tajna lijepe kože je u hrani koju jedemo. Voće i povrće u prehrani donosi nam veliku dozu hranjivih tvari, vitamina te antioksidanata. Dolje navedena hrana ne samo da će dati sjaj našoj koži, nego će pomoći popraviti teksturu i dodatno pomoći koži u borbi protiv prvih znakova starenja.

Lijepa koža zahvaljujuci hrani koju jedete
Vachira/Shutterstoch.com

Ovdje smo naveli deset primjera namirnica koje bi trebali ubaciti u vaš dnevni plan prehrane.

Zeleni čaj – zeleni čaj je jedna od namirnica koje bi trebali staviti u prehranu. Bezbrojne znanstvene studije dokazale su da zeleni čaj pomaže u sprječavanju pojave prvih znakova starenja te obnavlja kožu.

Češnjak – iako nije najbolji za zadah, češnjak sadrži selenij, vrlo moćan mineral koji sprječava nakupljanje toksina te slobodnih radikala. Češnjak također sprječava nadutost.

Avokado - vrlo ukusno voće koje se slaže uz gotovo svaki dnevni obrok. Vrlo je dobar za kožu jer sadrži vitamin E, te omega 3 masne kiseline.

Zelenilo – zelenilo, kao što su brokule i kelj bogato je vitaminom C. Vitamin C pomaže izgradnji imunološkog sustava i sprječava začepljenje stanica koje daju stari izgled koži. Vitamin C je također poznat kao faktor koji pomaže koži da izbjegne oštećenja nastala pri izlaganju sunčevim zrakama.

Orasi – orah sadrži omega 3 masne kiseline koje će pomoći vašem staničnom metabolizmu, te hidratizira kožu. Hidratacija kože je vrlo važna prirodna zaštita od vanjskih uvjeta i sunca.

Tikva – ovo jesensko povrće, kao i ostalo povrće žarkih boja puno je vitamina A. Vitamin A pomaže u borbi s prvim znakovima starenja kao što su tamne mrlje ili bore. U večini kuharica te na Internetu možete pronaći bezbroj recepata, i to vrlo ukusnih, u koje je uključena tikva.

Perad – meso peradi sadrži prijeko potrebne proteine. Kolagen je supstanca bazirana na proteinu koja će vašoj koži dati zdrav i mladolik izgled.

Šparoge – šparoge su pune vitamina E, koji pomaže obnoviti membranu stanica kože. Također su vrlo dobre za kosu i nokte.

Kava – kava pomaže zdravlju čovjeka na više nivoa, jedan od njih je i koža. Kava ima antioksidativna svojstva. No pripazite s unosom kave, jer će vas kava držati budnim, što može poremetiti vaš Beauty sleep. Imajte na umu da kavu ne pijete poslije 14:00h.

Komentari