Trebate li kozmetiku držati u hladnjaku?

Dok određene vrste kozmetike daju vam preko ljeta odličan osjećaj jer vam hlade lice, imajte na umu da postoje i druge pozitivne strane držanja šminke u hladnjaku. Skladištenjem vaših kozmetičkih preparata na niskim temperaturama produžava njihov rok trajanja,...

Dok određene vrste kozmetike daju vam preko ljeta odličan osjećaj jer vam hlade lice, imajte na umu da postoje i druge pozitivne strane držanja šminke u hladnjaku. Skladištenjem vaših kozmetičkih preparata na niskim temperaturama produžava njihov rok trajanja, a da pri tome uštedite znatne količine novca.

Kozmetika skladištenje
vita khorzhevska/Shutterstock.com

Vlaga kojoj je šminka izložena u kupaonici može smanjiti njezinu trajnost, ako ju držite na niskim temperaturama, usporavate kemijske procese kao što je oksidiranje i time štitite vašu šminku od propadanja.

Pravilan način skladištenja kozmetike u hladnjaku
Svi kozmetičkim preparatima koji sadržavaju ulja ili pak antioksidante od velike je koristi skladištenje u hladnjaku, čak i parfemi imaju dulji rok trajanja ako ih držite u hladnjaku.

Prva stvar na koji morate obratiti pažnju jest da sve kozmetičke preparate i šminku dobro zatvorite prije nego što ih stavite u hladnjak. Ovo je preventivna mjera zaštite, preporuka je da kozmetičke preparate pohranite u jednu plastičnu posudu prije nego ju stavite u hladnjak.

Otvorene posude za skladištenje su vrlo loša jer vaši kozmetički preparati mogu povući neugodne mirise od hrane i različite vrste bakterija koje se mogu pronaći u vašem hladnjaku.

Savjeti
Svi kozmetički preparati koji ovlažuju kožu, kreme za oči i proizvodi s velikom količinom antioksidanta dokazano imaju produljeni rok trajanja ako ih uskladištite u hladnjaku. Koristite prozirne posude za pohranu kako ne bi zaboravili da se tu nalaze.

Ruž za usne je jedan od kozmetičkih proizvoda koje nije najbolje držati u hladnjaku. Pokušajte ga ostaviti na jedan dan u hladnjaku i provjerite da li je došlo do ikakvih promjena na njemu. Ako vam se učini da se ruž „znoji“, to znači da se ulja odvajaju od voska i da se ruž neće moći nanijeti ravnomjerno po usnama. Ako zamijetite pojavu ovog problema, tada ga je najbolje držati podalje od hladnjaka.

Preporuka je da kozmetičke preparate držite na vratima hladnjaka kako ne bi došlo do zamrzavanja, jer ako vam se to dogodi, tada ćete te proizvode biti prisiljeni baciti.
Držanje kozmetičkih proizvoda u hladnjaku može produžiti njihov rok trajanja čak i nakon što je istekao datum označen na pakiranju.

Komentari